Paahtamalla paranee
Keittämisen ja höyryttämisen lisäksi varsikaalit pitävät paahteesta. Ne saavat uunissa kauniin värin ja paahteisen, rapean pinnan. Lado broccolinit ja varsikukkakaalit pellille tai uunivuokaan ja valuta päälle öljyä. Mausta suolalla ja rouhaise pintaan mustapippuria. Paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
Puhtia proteiinista
Lisää uunipellille varsikaalien seuraksi paahtumaan fetajuustoa, kikherneitä tai Kaurapalaa. Lohi ja varrelliset kaalit ovat täydellinen liitto, niin hyvin maut sointuvat yhteen. Pienet lohipalat paistuvatkin samaan tahtiin.
Lohi ja varrelliset kaalit ovat täydellinen liitto.
Myös sinihomejuusto ja kovat, kypsytetyt juustot tykkäävät kaalista. Lisää ne paahdettujen kasvisten seuraan vasta lopuksi raasteena tai muruina.
Lisää makua
Korosta kaalien aromikasta makua sujauttamalla kirsikkatomaatteja ja valkosipulia samalle pellille tai viimeistelemällä paahdetut kaalit tuoreilla yrteillä.
Mausteiden kanssa vain kekseliäisyys on rajana. Pesto on täydellinen makupari molemmille kaaleille, samoin kuin chili ja sitruuna. Kokeile intialaisia mausteita varsikukkakaalin kaveriksi ja thaimaalaista kalakastiketta broccolinin maustajaksi.
Ripaus rouskuvaa rakennetta
Korosta uunissa paahdettujen kasvisten rapeutta lisäämällä joukkoon rouskuvia aineksia. Kokeile paahdettuja siemeniä ja pähkinöitä tai ota käyttöön italialaisen cucina poveran eli köyhän keittiön niksi ja paahda kaalien kaveriksi kuivahtaneen leivän muruja.
Kokeile paahdettuja siemeniä ja pähkinöitä.
Vinkki! Paahda kaaleja reilusti kerralla, sillä ne ovat täydellinen lisä seuraavan päivän ruokaan. Lisää pastakastikkeeseen, upota risottoon, lado leivän päälle tai sekoita salaatteihin ja vokkeihin.