Koristele kauniiksi
Lado höyrytetyt broccolinit tai varsikukkakaalit uunimunakkaan pinnalle ennen paistoa, niin saat tuttuun ruokaan lisää hyvää tekeviä kasviksia, kauniin ulkonäön ja kosolti makua. Tyylikäs munakas sopii vaikka juhlapöytään.
Lado höyrytetyt broccolinit tai varsikukkakaalit uunimunakkaan pinnalle ennen paistoa, niin saat tuttuun ruokaan lisää hyvää tekeviä kasviksia, kauniin ulkonäön ja kosolti makua. Tyylikäs munakas sopii vaikka juhlapöytään.
Leivitä ja paista varsikukkakaali tai broccolini rapeiksi napostelupaloiksi. Kasta kaalit ensin kevyesti vatkattuun munaan ja kierittele sitten korppujauhoissa. Paista 200-asteisessa uunissa 8–10 minuuttia. Syö sellaisenaan tai dippaa maustettuun kermaviiliin, yrttiseen jogurttiin tai chilimajoneesiin. Tämä herkku maistuu myös lapsille!
Kietaise varrelliset kaalit pekoniin tai ilmakuivattuun kinkkuun. Paista käännellen keskilämpöisessä grillissä, kunnes pekoni on kypsää. Syö sellaisenaan, tarjoa grillijuhlien alkupalana tai lisukkeena.
Kokoa näyttävä salaatti keitetystä broccolinista ja varsikukkakaalista. Lisää joukkoon salaatinlehtiä, keitettyä kananmunaa, sitruunasiivuja ja pähkinöitä. Kokoa kranssiksi isolle tarjoiluvadille.
Sido broccolinit ja varsikukkakaalit narulla ja yllätä ystävä kukkien sijaan syötävällä kasviskimpulla.
Kapeat kaalinvarret eivät putoa grillatessa ritilöiden väliin, kun työnnät ne vierekkäin kahteen grillitikkuun. Jätä tikkujen väliin 4–6 cm tilaa, niin kaalirivi on helppo kääntää grillissä.
Maku ja vitamiinit pysyvät tallessa höyryttämällä. Se onnistuu myös ilman höyrytyskattilaa. Valuta tavallisen kattilan pohjalle pari senttiä vettä ja aseta metallinen siivilä kattilan päälle niin, ettei sen pohja osu veteen. Laita kaalit siivilään ja peitä kannella höyrytyksen ajaksi.