Pekoniin käärityt varsiparsakaalit
30 min

Nappaa talteen!
Broccolini eli varsiparsakaali kypsyy grillissä vartissa. Kääri varsiparsakaalit pekoniin, grillaa rapeaksi ja nauti tomaattisen kermaviilikastikkeen kera.
| 150 g | ( 1 ps) broccolinia eli varsiparsakaalia |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1/4 tl | rouhittua mustapippuria |
| 170 g | (1 pkt) pekonia |
| Tomaattinen kermaviilikastike | |
|---|---|
| 1 kpl | tomaatti |
| 1 kpl | kevätsipulinvarsi |
| 1 kpl | sitruuna |
| 200 g | (1 prk) kermaviiliä |
| 1 tl | sokeria |
| ripaus suolaa | |
- 1.
Valmista kermaviilikastike. Kuutioi tomaatit pieniksi. Hienonna sipulinvarsi ja purista sitruunan mehu. Yhdistä kaikki ainekset kulhossa.
- 2.
Laita varsiparsakaalit kulhoon. Lisää öljy, suola ja pippuri. Jaa varsiparsakaalit kuuteen nippuun. Kääri pekonisiivut napakasti nippujen ympärille.
- 3.
Paahda varsiparsakaaleja grillissä keskilämmöllä tai hiilloksella noin 10–15 minuuttia käännellen niin, että ne kypsyvät ja pekoni rapeutuu. Tarjoa tomaattisen kermaviilikastikkeen kanssa.
Broccolini eli varsiparsakaali kypsyy grillissä vartissa. Kääri varsiparsakaalit pekoniin, grillaa rapeaksi ja nauti tomaattisen kermaviilikastikkeen kera.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 150 g | ( 1 ps) broccolinia eli varsiparsakaalia |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1/4 tl | rouhittua mustapippuria |
| 170 g | (1 pkt) pekonia |
Tomaattinen kermaviilikastike | |
| 1 kpl | tomaatti |
| 1 kpl | kevätsipulinvarsi |
| 1 kpl | sitruuna |
| 200 g | (1 prk) kermaviiliä |
| 1 tl | sokeria |
| ripaus suolaa | |
Valmistus
- 1
Valmista kermaviilikastike. Kuutioi tomaatit pieniksi. Hienonna sipulinvarsi ja purista sitruunan mehu. Yhdistä kaikki ainekset kulhossa.
Määrä Ainesosa 1 kpl tomaatti 1 kpl kevätsipulinvarsi 1 kpl sitruuna 200 g (1 prk) kermaviiliä 1 tl sokeria ripaus suolaa - 2
Laita varsiparsakaalit kulhoon. Lisää öljy, suola ja pippuri. Jaa varsiparsakaalit kuuteen nippuun. Kääri pekonisiivut napakasti nippujen ympärille.
Määrä Ainesosa 150 g ( 1 ps) broccolinia eli varsiparsakaalia 2 rkl rypsiöljyä 1/4 tl rouhittua mustapippuria 170 g (1 pkt) pekonia - 3
Paahda varsiparsakaaleja grillissä keskilämmöllä tai hiilloksella noin 10–15 minuuttia käännellen niin, että ne kypsyvät ja pekoni rapeutuu. Tarjoa tomaattisen kermaviilikastikkeen kanssa.
Voit kypsentää varsiparsakaaliniput myös 250-asteissa uunissa 10 minuuttia.
Ravintosisältö
200
Energiaa kcal
836
Energiaa kj
17,7 g
Rasvaa
6,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
2,8 g
Hiilihydraatteja
2,8 g
Sokereita
1,2 g
Kuituja
6,0 g
Proteiinia
0,7 g
Suolaa
200
Energiaa kcal
836
Energiaa kj
17,7 g
Rasvaa
6,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
2,8 g
Hiilihydraatteja
2,8 g
Sokereita
1,2 g
Kuituja
6,0 g
Proteiinia
0,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























