Pekoniin käärityt varsiparsakaalit

arvosana5/5

(1)arvio
6 Annosta

30 min

Broccolini eli varsiparsakaali kypsyy grillissä vartissa. Kääri varsiparsakaalit pekoniin, grillaa rapeaksi ja nauti tomaattisen kermaviilikastikkeen kera.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
150 g( 1 ps) broccolinia eli varsiparsakaalia
2 rklrypsiöljyä
1/4 tlrouhittua mustapippuria
170 g(1 pkt) pekonia

Tomaattinen kermaviilikastike

1 kpltomaatti
1 kplkevätsipulinvarsi
1 kplsitruuna
200 g(1 prk) kermaviiliä
1 tlsokeria
ripaus suolaa

Valmistus

  1. 1

    Valmista kermaviilikastike. Kuutioi tomaatit pieniksi. Hienonna sipulinvarsi ja purista sitruunan mehu. Yhdistä kaikki ainekset kulhossa.

    MääräAinesosa
    1 kpltomaatti
    1 kplkevätsipulinvarsi
    1 kplsitruuna
    200 g(1 prk) kermaviiliä
    1 tlsokeria
    ripaus suolaa
  2. 2

    Laita varsiparsakaalit kulhoon. Lisää öljy, suola ja pippuri. Jaa varsiparsakaalit kuuteen nippuun. Kääri pekonisiivut napakasti nippujen ympärille.

    MääräAinesosa
    150 g( 1 ps) broccolinia eli varsiparsakaalia
    2 rklrypsiöljyä
    1/4 tlrouhittua mustapippuria
    170 g(1 pkt) pekonia
  3. 3

    Paahda varsiparsakaaleja grillissä keskilämmöllä tai hiilloksella noin 10–15 minuuttia käännellen niin, että ne kypsyvät ja pekoni rapeutuu. Tarjoa tomaattisen kermaviilikastikkeen kanssa.

Voit kypsentää varsiparsakaaliniput myös 250-asteissa uunissa 10 minuuttia.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvausjärjestelyt:
Kirsten Reuter
Kuvat:
Reetta Pasanen
12.6.2019
|
Päivitetty: 2.10.2025

Samankaltaisia reseptejä