Sallad med kyckling teriyaki

En härligt frisk och krispig teriyakikycklingsallad fylld med färggranna säsongsgrönsaker. Den smakrika dressingen gör salladen saftig och smakfull.

Sallad med kyckling teriyaki
Sallad med kyckling teriyaki
Teksti: S-kokeilukeittiö
Kuvat: Reetta Pasanen
5.8.2025 | Päivitetty 7.8.2025

Tillagningstid 30 min. | 2 portioner

Ingredienser

1 pkt (300 g) stora kycklingfiléstrimlor

en bit (150 g) rödkål

2 morötter

½ gurka

1 dl salta jordnötter

½ kruka thaibasilika

½ msk rypsolja

½ dl teriyakisås

Sås

2 cm ingefära

1 liten vitlöksklyfta

2 msk sojasås

2 msk honung

  1. Ta ut kycklingen i rumstemperatur.

  2. Tillaga såsen. Skala och riv -ingefära och vitlök. Blanda -ingredienserna till såsen.

  3. Skölj och skär eller riv rödkålen i tunna strimlor. Tvätta och skala moroten. Använd en skalkniv för att skära moroten i tunna skivor. Skölj och tärna gurkan. Hacka nötterna och finhacka basilikan.

  4. Lägg grönsaker, nötter och basilika i en serveringsskål. Rör ner såsen i blandningen och låt stå och dra.

  5. Bryn kycklingen i olja i en stekpanna. Tillsätt teriyakisåsen i slutet av stekningen. Tillsätt kycklingen i salladen.

Aiheet