Sallad med kyckling teriyaki
En härligt frisk och krispig teriyakikycklingsallad fylld med färggranna säsongsgrönsaker. Den smakrika dressingen gör salladen saftig och smakfull.


Tillagningstid 30 min. | 2 portioner
Ingredienser
1 pkt (300 g) stora kycklingfiléstrimlor
en bit (150 g) rödkål
2 morötter
½ gurka
1 dl salta jordnötter
½ kruka thaibasilika
½ msk rypsolja
½ dl teriyakisås
Sås
2 cm ingefära
1 liten vitlöksklyfta
2 msk sojasås
2 msk honung
Ta ut kycklingen i rumstemperatur.
Tillaga såsen. Skala och riv -ingefära och vitlök. Blanda -ingredienserna till såsen.
Skölj och skär eller riv rödkålen i tunna strimlor. Tvätta och skala moroten. Använd en skalkniv för att skära moroten i tunna skivor. Skölj och tärna gurkan. Hacka nötterna och finhacka basilikan.
Lägg grönsaker, nötter och basilika i en serveringsskål. Rör ner såsen i blandningen och låt stå och dra.
Bryn kycklingen i olja i en stekpanna. Tillsätt teriyakisåsen i slutet av stekningen. Tillsätt kycklingen i salladen.





