Kanateriyakisalaatti
30 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Ihanan raikas ja rouskuva kanateriyakisalaatti on täynnä värikkäitä satokausikasviksia. Maukas kastike mehevöittää salaatin.
| 300 g | (1 pkt) isoja kanan fileesuikaleita |
| 150 g | punakaalia |
| 2 kpl | porkkanaa |
| 1/2 kpl | kurkkua |
| 1 dl | suolapähkinöitä |
| 1/2 kpl | ruukkua thaibasilikaa |
| 1/2 rkl | rypsiöljyä |
| 1/2 dl | teriyakikastiketta |
| Kastike | |
|---|---|
| 2 cm | pala inkivääriä |
| 1 kpl | pieni valkosipulinkynsi |
| 2 rkl | soijakastiketta |
| 2 rkl | hunajaa |
| 1 1/2 rkl | limemehua |
- 1.
Ota kanat huoneenlämpöön.
- 2.
Valmista kastike. Kuori ja raasta inkivääri ja valkosipuli. Sekoita kastikkeen ainekset.
- 3.
Huuhtele ja leikkaa tai raasta punakaali ohuiksi suikaleiksi. Pese ja kuori porkkana. Vedä porkkanasta ohuita siivuja kuorimaveitsellä. Huuhtele ja kuutioi kurkku. Rouhi pähkinät ja hienonna basilika.
- 4.
Lisää kasvikset, pähkinät ja basilika tarjoilukulhoon. Sekoita kastike joukkoon ja anna maustua.
- 5.
Ruskista kana öljyssä pannulla. Lisää teriyakikastike paistamisen loppuvaiheessa. Lisää kanat salaatin joukkoon.
Ihanan raikas ja rouskuva kanateriyakisalaatti on täynnä värikkäitä satokausikasviksia. Maukas kastike mehevöittää salaatin.
Ainekset (2 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 300 g | (1 pkt) isoja kanan fileesuikaleita |
| 150 g | punakaalia |
| 2 kpl | porkkanaa |
| 1/2 kpl | kurkkua |
| 1 dl | suolapähkinöitä |
| 1/2 kpl | ruukkua thaibasilikaa |
| 1/2 rkl | rypsiöljyä |
| 1/2 dl | teriyakikastiketta |
Kastike | |
| 2 cm | pala inkivääriä |
| 1 kpl | pieni valkosipulinkynsi |
| 2 rkl | soijakastiketta |
| 2 rkl | hunajaa |
| 1 1/2 rkl | limemehua |
Valmistus
- 1
Ota kanat huoneenlämpöön.
Määrä Ainesosa 300 g (1 pkt) isoja kanan fileesuikaleita - 2
Valmista kastike. Kuori ja raasta inkivääri ja valkosipuli. Sekoita kastikkeen ainekset.
Määrä Ainesosa 2 cm pala inkivääriä 1 kpl pieni valkosipulinkynsi 2 rkl soijakastiketta 2 rkl hunajaa 1 1/2 rkl limemehua - 3
Huuhtele ja leikkaa tai raasta punakaali ohuiksi suikaleiksi. Pese ja kuori porkkana. Vedä porkkanasta ohuita siivuja kuorimaveitsellä. Huuhtele ja kuutioi kurkku. Rouhi pähkinät ja hienonna basilika.
Määrä Ainesosa 150 g punakaalia 2 kpl porkkanaa 1/2 kpl kurkkua 1 dl suolapähkinöitä 1/2 kpl ruukkua thaibasilikaa - 4
Lisää kasvikset, pähkinät ja basilika tarjoilukulhoon. Sekoita kastike joukkoon ja anna maustua.
- 5
Ruskista kana öljyssä pannulla. Lisää teriyakikastike paistamisen loppuvaiheessa. Lisää kanat salaatin joukkoon.
Määrä Ainesosa 1/2 rkl rypsiöljyä 1/2 dl teriyakikastiketta
Vinkki: Korvaa kurkku avomaankurkulla.
Vinkki: Lisää joukkoon 1 levy (50 g) pakkauksen ohjeen mukaan valmistettuja riisivermisellinuudeleita.
Vinkki: Korvaa kana esimerkiksi maustamattomalla tofulla.
Ravintosisältö
577
Energiaa kcal
2411
Energiaa kj
23,5 g
Rasvaa
4,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
42,5 g
Hiilihydraatteja
39,0 g
Sokereita
6,0 g
Kuituja
43,0 g
Proteiinia
4,3 g
Suolaa
577
Energiaa kcal
2411
Energiaa kj
23,5 g
Rasvaa
4,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
42,5 g
Hiilihydraatteja
39,0 g
Sokereita
6,0 g
Kuituja
43,0 g
Proteiinia
4,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 cm pala inkivääriä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























