Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Timo Parvela: Pelfie

Teksti:
Timo Parvela
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 26.1.2017
|
Muokattu: 31.8.2020
Timo Parvela: Pelfie

Laitoin linnuille syötävää. Minusta on mukava seurailla, kuinka tintit suhahtelevat oksiltaan ja nappaavat jyvän matkaansa. Sinitiaiset ne vasta ärhäkkäitä kavereita ovat. Ehtivät mokomat yhden reissun aikana rehennellä talitiaiselle, kiroilla keltasirkulle ja penkoa laarista vielä parhaat palat. Oravatkin saavat puolestani ronkkia oravavarmasta ruokinta-automaatista osuutensa.

Yhtenä aamuna oli tuuli heittänyt kaikki lintuvärkkini maahan. Kolme kaikkiaan. Oli siinä myyrillä ja hiirillä ollut peijaiset, kun yhtään jyvää ei ollut jäljellä. Kiinnitin ruokintalaitteet takaisin, mutta eikös vaan ollut seuraavana aamuna sama tilanne. Kaikki maassa, ja jyvät taas kadonneet. Arvelin, että semmoisia metsähiiriä, jotka kykenivät vetämään kolme kiloa gourmet-jyväsekoitusta yhdessä yössä, sopi jo kohdatessa vähän varoakin.

Ostin riistakameran. Siihen tallentui pimeässä mulkoilevan peuran potretti. Pelfie. Komeat sarvet sillä oli. Seuraavina öinä sain kuvia myös neljästä muusta rikostoverista, joista ainakin yksi osasi näköjään kallistaa ruoka-automaattia kuin tuttipulloa. Enpä tuosta osannut kovasti pahastua. Lisäsin ruokalani valikoimaan myös vadillisen jyviä sekä porkkana- ja omenalohkoja yövuoroa varten. Hyvin kelpasi, ja lintulaudatkin saivat olla rauhassa. Täyttelin vateja ja putkiloita ihan mielikseni. Havahtuessani yöaikaan hereille mietin ensimmäiseksi, kukahan niihin kuviin tänä yönä tallentuu. Jännitti ja hymyilytti.

Nyt olen saanut kuviin kahdenlaisia kauriita ja muutaman jäniksenkin vielä bonuksena. Kuvakulmia vaihtelemalla tulee lisää riemua. Peura on aika vinkeän näköinen altapäin katsottuna. Kuusipiikkinen uros on suoraan edestä julman näköinen ukko. Jyvien sekaan piilotetulla kameralla sain epätarkan kuvan jäniksen hännästä.

Pöljäähän tämä on. Ystävät vähän jo varoittelevat. Hommaat itsellesi peuraongelman. Syövät istutukset ja levittävät puutiaisia pitkin pihoja. Katsotaan nyt. Talven- selkä taittuu kuitenkin mukavasti. Mihinkähän sen kameran ensi yönä taas laittaisi?

Lisää aiheesta