Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Iso Omenan Spaghetterian ruokalistalla on suosittuja klassikoita ja sesongin mukaan vaihtuvia annoksia.

Bolognesea, kanansiipiä ja premiumpizzaa – yhä useampi syö ostosreissun yhteydessä tai ostaa annoksen mukaan

Teksti:
Venla Rossi
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 18.5.2022
|
Muokattu: 18.5.2022
Töiden jälkeen äkkiä kauppaan ja sitten vielä nopeammin kotiin kokkaamaan. Tutulle kaavalle on myös vaihtoehtoja.

Yksi viime vuosien ruokailmiöistä on ollut ostosreissun yhteydessä syöminen. Uuden ajan kauppakeskuksiin on perustettu yhä enemmän ravintoloita. Lounaan tai päivällisen voi nauttia kätevästi kauppareissun yhteydessä tai ostaa kotiin astetta parempaa take awayta.

Vielä pidemmälle on menty kauppakeskus Kaaren Prisman ravintolamaailmassa, jossa ravintolat löytyvät ruokakaupan sisältä.

”Olemme luoneet ison marketin sisälle intiimin ruokatilan, jossa voi rauhoittua päivän jälkeen ja unohtaa olevansa keskellä ruokakauppaa”, kehityspäällikkö Anne-Maria Mikkonen kertoo.

Prisman ravintolamaailmassa ruokaa voi nauttia paikan päällä tai ottaa mukaan. Annokset on suunniteltu niin, että ruoka ei kärsi kuljetuksesta. Saatavilla on muun muassa Siipiyhtiön tuoreita kanansiipiä, Kaffepuodin patonkeja ja muita herkkuja sekä Papá Giovannin premiumpizzaa.

"Ravintolamaailmaa suunniteltaessa mietittiin, mikä kuljetettavassa ruoassa trendaa. Nämä suosikit on toteutettu huippulaadukkaasti", Anne-Maria Mikkonen painottaa. "Esimerkiksi Siipiyhtiön kanansiivet on aina valmistettu tuoreesta suomalaisesta broilerista, ja makumaailma on hyvin laaja."

"Take awayta menee koko ajan"

"Korona-aikana ravintolassa syövien asiakkaiden määrä on vaihdellut, mutta take awayta menee koko ajan. Erityisen paljon tilataan klassikoita: carbonaraa ja bolognesea", Spaghetteria Iso Omenan keittiömestari Jani Laitinen sanoo.

"Lasten keskuudessa yllättävän suosittu on myös kana-pinaattipasta. Emme tuijota pelkästään ruokalistaa, vaan pyrimme toteuttamaan ihmisten toiveita."

"Erityisesti viikonloppuisin huomaa, että ravintolamme on kauppakeskuksessa. Silloin Prisman asiakkaat ottavat tosi paljon ruokaa mukaan samalla kun käyvät kaupassa", Chico's Viikin keittiömestari Lizelle Ison mainitsee.

"Rakastetuimpia annoksiamme ovat hampurilaiset sekä Taco Party -paketti. Ruokalistamme uusittiin juuri, mutta vanhat suosikit ovat tallella."