Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Mikko Kuoppala etsii ruokakaupan hyllyiltä vau-elämyksiä.

Pyhimys kulkee taksilla töihin ja tuntee itsensä kuninkaaksi oman naislaumansa keskellä

Teksti:
Anneli Juutilainen
Kuvat:
Mikko Hannula
Julkaistu: 9.3.2023
|
Muokattu: 10.3.2023
Rap-artisti Pyhimys eli Mikko Kuoppala, 41, on paljon poissa kotoa keikkojen vuoksi. Kotona ollessaan hän huolehtii pyykeistä ja hemmottelee tyttäriään.

10.00 Soitto taksiyhtiölle ja ylös sängystä

Heräilen kymmenen aikoihin. En ole lainkaan aamuihminen, ja ehkä siksi en ole kyennyt rakentamaan itselleni järkeviä aamurutiineja. Asun omakotitalossa helsinkiläisessä lähiössä puolisoni ja tyttärieni kanssa. Lasten aamuhässäkät hoitaa pääasiassa vaimoni.

Tilaan aamuisin taksin töihin maatessani vielä sängyssä. Sen jälkeen minun on pakko nousta. On ihanaa, että joku ajaa minut paikasta toiseen. Liikun paljon taksilla. Jos kulkisin julkisilla, olisin aina myöhässä.

12.00 Palavereja ja lounasta

Arkipäiväni täyttyvät monenlaisista palavereista. Istun kahviloissa ja ravintoloissa juttelemassa sponsoreiden kanssa kaupallisista yhteistöistä, neuvottelemassa levy-yhtiön kanssa aikatauluista ja suunnittelemassa markkinointia.

Unohdan melkein aina syödä aamupalan, joten syön palavereissa usein yhdistetyn aamiaisen ja lounaan.

14.00 Työrauhaa Mikko-museossa

Palaverien jälkeen ajan taksilla työhuoneelleni Hermanniin. Se on tavallinen poikamiesboksilta näyttävä yksiö, jonne on asennettu musiikin tekemiseen tarvittavat laitteistot. On tärkeää, että minulla on oma paikkani, missä saan keskittyä työhöni kaikessa rauhassa.

Ostin ja remppasin yksiöni viime keväänä. Kutsun sitä joskus Mikko-museoksi, koska olen vienyt sinne kaikki kultalevyni ja muut työhöni liittyvät asiat, joita en halua esille kotiini.

16.00 Kuninkaana oman naislauman keskellä

Kun kello lyö neljä, tilaan taksin ja lähden kotiin perheeni luokse. Vien lapsia harrastuksiin – taksilla tietenkin.

Lapseni ovat minulle maailman tärkeimpiä. Olen nuoresta asti halunnut isäksi. Kotiin tullessani tunnen itseni kuninkaaksi oman rakkaan naislaumani keskellä. Hemmottelen mielelläni tyttöjäni. Paikkaan runsaita poissaolojani ostamalla heille lahjoja.

Öisin minulla on paras meininki.

18.00 Ruoka-aineet ja reseptit kotiovelle

Yritämme syödä päivällisen yhdessä, mutta aika usein sen ajankohta ja pöydän ääressä istuvien kokoonpano vaihtelee. Koko perheen suosikkiruoka on spagetti bolognese.

Vaimoni hoitaa ruokaostokset ja valtaosan kotiaskareista. Tilaamme viikon ruoka-aineet resepteineen kotiovelle. Minä taas olen perheemme pyykkivastaava.

Olen kuluttajana aika maltillinen taksin käyttöä lukuun ottamatta. Saan paljon vaatteita ja tarvikkeita kaupallisina yhteistöinä. Ostan itse vain alushousut.

19.00 Keikkapaikalle aistimaan tunnelmaa

Alkuillasta lähden keikkapaikalle valmistautumaan illan esiintymiseen. Olen ennen keikkaa levoton, joten on parempi mennä paikalle hieman etuajassa.

Mielestäni on tärkeää mennä hyvissä ajoin mestoille myös aistimaan etukäteen, millaiselle porukalle esiinnyn. Arvostan yleisöä, ja haluan kohdata sen aidosti ja avoimesti.

00.00 Yötöissä hyvällä fiiliksellä

Keikat alkavat usein puoliltaöin tai sen jälkeen. Teen vuodessa noin 150 keikkaa. Se on paljon, mutta todellisuudessa keikan vetäminen on työni helpoin osa – osaan hommani ja tiedän hyvin tarkasti, mitä teen.

Viikon ensimmäinen keikka on yleensä keskiviikkona. Keikkoja on usein myös perjantaisin ja lauantaisin. Joskus yhteen päivään mahtuu kaksikin esiintymistä.

04.00 Nukkumaanmeno tuntuu luovuttamiselta

Nukkumaanmeno on minulle ongelmallista, ja erityisen vaikeaa se on keikan jälkeen. Kuuntelen sota-aiheisia äänikirjoja tuntikaupalla, ja nautin omasta ajastani. Välillä teen soittolistoja ja kuuntelen lempimusiikkiani, kuten Irwin Goodmania ja Leevi and the Leavingsia.

Öisin minulla on paras meininki, ja olen parhaimmillani puolilta öin. Silloin haluaisin tehdä loputtomasti asioita. Useimmiten painan pääni tyynyyn vasta aamuneljältä. Silloinkin nukkumaan meneminen tuntuu luovuttamiselta. En haluaisi millään luopua hyvästä fiiliksestäni.

Kaupan kautta

Yleensä koriini päätyy uusia kastikkeita, joita en ole ennen maistanut. Etsin vau-elämyksiä.

En ikinä osta kaalia tai tupakkaa. Olen pyytänyt vaimoltani, että hän ei ostaisi kaalia sisältäviä tuotteita. Ja tupakointi on viime vuosituhannen juttu.

Eniten aikaa käytän valitessani tuoretta leipää. Yritän aina etsiä maailman parasta leipää.

Kun haluan hemmotella itseäni, ostan kaljan ja suklaapatukan. Ne sopivat todella hyvin yhteen.

Maidoista valitsen kevytmaidon, mutta olen siirtymässä punaiseen maitoon. Maidossa pitää olla rasvaa.

Parhain löytöni säilykehyllystä on sardiinit. Niitä on kaapissani tosi monta purkkia.

Hedelmäosastolla en voi ohittaa pensasmustikoita. Itse syön vain pari, loput katoavat lasten suihin.

Pyhimys eli Mikko Kuoppala, 41

Soolouraa tekevä rap-artisti ja mukana Teflon Brothers -yhtyeessä.

Asuu puolisonsa ja tyttäriensä kanssa helsinkiläisessä lähiössä neljä vuotta sitten rakennuttamassaan omakotitalossa. Perheeseen kuuluu myös 15-vuotias Pura-kissa.

Ajankohtaista: Pyhimys on yksi FalaBros-tuoteperheen perustajista. Valikoiman esikoinen on härkäpavusta valmistettu FalaPala-hummuspyörykkä. Tuotteita voi ostaa S-ketjun ruokakaupoista.

Lisää aiheesta