Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Alina Savela liikkuu uudella Jopollaan päivittäin.

Valkoinen unelma – Bonusrahoilla ostettiin 13-vuotiaan haaveilema Jopo

Teksti:
Iina Kansonen
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 22.6.2020
|
Muokattu: 31.8.2020
Savelan perheessä kaikki kerryttävät Bonuksia. Viime keväänä rahat investoitiin Alinan uuteen polkupyörään.

Kun 13-vuotias Alina Savela istui kaverinsa Jopon satulaan vuosi sitten, se oli menoa.

”Huomasin heti, että Jopolla on tosi hyvä ajaa. Ja onhan se myös tosi kivan näköinen pyörä”, Alina muistelee.

Siitä alkoi omasta Joposta haaveilu. Ja nimenomaan valkoisesta sellaisesta, sillä se sopisi yhteen kaikkien vaatteiden kanssa.

Vanhemmat eivät aluksi lämmenneet ajatukselle. Alinalla oli jo polkupyörä, ja perheessä ei periaatteesta osteta turhaa tavaraa. Koronakevät muutti kuitenkin ajatukset.

Jopo on ollut hyvä ostos sekä Alinan että äidin mielestä.

”Alinalle tärkeät tanssitreenit peruttiin, ja hän hoiti koulutehtävät koko kevään ajan todella tunnollisesti. Niinpä ajoimme yhtenä huhtikuisena viikonloppuna mieheni kanssa Prismaan ja ostimme Jopon Alinalle yllätyksenä”, äiti Satu Savela kertoo.

Bonuksia kerryttää koko perhe

Pyörä ostettiin Kauniaisissa asuvien Saveloiden S-Tilille kertyneillä Bonuksilla. Perheen periaatteena on, että Bonukset käytetään aina hieman arkiostoja suurempiin hankintoihin.

Bonuksia kerryttää lähes koko Saveloiden perhe. 17-vuotiaalla esikoisella on rinnakkaiskortti vanhempien S-Tilille, ja suunnitelmissa on tilata oma kortti Alinallekin. Nyt sille on tarvetta, sillä Alina pyyhältää Joponsa kanssa usein lähi-Alepaan hakemaan jotakin, mitä äiti on unohtanut kauppareissulla ostaa – viimeksi basilikan.

”Aikaisemmin Alinaa oli vaikea saada houkuteltua kävellen kauppaan, mutta Jopolla hän polkaisee sinne mielellään”, Satu Savela kertoo.

Jopo pääsee mökillekin

Jopo on ollut hyvä ostos sekä Alinan että äidin mielestä. Alina on ajanut pyörällä päivittäin. Korona-aikaan vanhemmat kielsivät kavereiden luona vierailun, mutta Alinalla oli lupa tavata heitä pyöräillen, kunhan turvavälit muistettiin säilyttää.

Elokuussa yläasteen aloittava Alina suunnittelee ajavansa myös koulumatkat pyörällä. Jopo kulkee auton pyörätelineessä mukana jopa Saveloiden mökille Vierumäelle. Siellä matkat uimarannalle ja harrastuspaikkoihin taittuvat pyörällä hetkessä.

”Kerran pyöräilin serkkuni kanssa Vierumäen Saleen, jonne on mökiltämme matkaa yhteensä 10 kilometriä. Jopolla sekin matka taittui nopeasti”, Alina kertoo.

Alinan vanha pyöräkään ei seiso tyhjän panttina. Se kierrätettiin tuttavaperheelle.

Kerää Bonusta!

  • Bonus kertyy koko perheen ostoista. Bonustaulukko kertoo, kuinka paljon saat Bonusta. Täyden viiden prosentin Bonuksen saat 900 euron kuukausiostoilla.
  • S-ryhmä palkitsi jäseniään vuonna 2019 yhteensä yli 400 miljoonalla eurolla. Asiakasomistajat saivat rahallista etua omalle tililleen keskimäärin 165 euroa.

Lue lisää: s-kanava.fi

Lue lisää bonustarinoita