Food Market Herkku eli tuttavallisemmin Herkku on kokki Pipsa Hurmerinnan lähikauppa. On ollut koko sen ajan, kun hän on asunut Helsingissä vuodesta 2007.
"Käyn ruokakaupassa neljästä viiteen kertaan viikossa. Herkusta löytyy kaikki ne tuotteet, joita itse käytän", Hurmerinta perustelee.
Hänelle tärkein osasto on heti sisäänkäynnin vieressä – hevi eli hedelmä- ja vihannesosasto. Sieltä Hurmerinta ostaa suurimman osan tuotteista, sillä hän syö vain vähän lihaa.
Teen ruokakaupassa heräteostoksia.
Kun Hurmerinta suuntaa ruokaostoksille, hän ei yleensä tiedä, mitä ruokaa haluaisi tehdä.
"Teen heräteostoksia. Aloitan ruoan suunnittelun juuri vihannesosastolta. Jos siellä on ihana kurpitsa, voin päättää, että teen kurpitsasoppaa. Jos tarjolla on paljon juureksia, voin päätyä kokkaamaan jotain pataa."