Joulun ikoniset kakut saavat rinnalleen uusia makuja! Joulupöydän parhaissa kakuissa maistuvat sesongin sitrukset, suosittu pistaasi, toffeekarkit, mutta myös uuden asun saaneet tutummat jouluiset mausteet ja raaka-aineet.
Leivonnaiset
Täydellinen joulukakku tekee juhlan ja tuo pöytään ripauksen ylellisyyttä – oli kyse sitten näyttävästä taatelikakusta tai silkkisen pehmeästä juustokakusta. Kakku luo makean päätöksen talven juhlahetkille!
Joulun ikoniset kakut saavat rinnalleen uusia makuja! Joulupöydän parhaissa kakuissa maistuvat sesongin sitrukset, suosittu pistaasi, toffeekarkit, mutta myös uuden asun saaneet tutummat jouluiset mausteet ja raaka-aineet.
Makeaa, rapeaa ja raikasta – sitä on joulun britakakku! Britakakku on suosikkien suosikki, ja jouluinen versio britasta syntyy käyttämällä talvisesongin helmiä eli klementiinejä. Piristävistä pikkusitruksista ja raikkaasta sitruunasta keitetään hilloke, joka on täydellinen pari makealle marengille. Joulunajan tunnelmaa tuovat myös mausteiset piparkakut, joita upotetaan sekä taikinaan että kakun pinnalle. Kakku täytetään vaniljaisella mascarponevaahdolla, joka tasapainottaa pipareiden ja klementiinien makuja.
Leivonnaiset
Pistaasijuustokakussa yhdistyvät paistetun juustokakun täyteläisyys ja trendimaku pistaasi. Juustokakkumassa maustetaan pistaasitahnalla ja pintaa somistaa vaaleanvihreä valkosuklainen kuorrute. Kakun koristeeksi sopivat erilaiset marjat, jotka raikastavat kokonaisuuden upeasti. Kokeile kasata pintaan vadelmia tai vaikka jouluisesti puolukoita tai karpaloita!
Juustokakku
Ikoniset pehmeät toffeekarkit hyppäävät samettiseen juustokakkuun, jolla hurmaat juhlavieraat! Omar-karkeilla maustetun juustokakun pariksi sopii täydellisesti Biscoff-kekseistä valmistettu rapea pohja. Koristeluun riittävät simppelisti murustellut keksit ja toffeekarkit. Hyydytetty juustokakku on kaikessa yksinkertaisuudessaan juhlien hittitarjottava!
Viikonloppu
Joulun odotetuin maustekakku on täällä! Kardemummalla ja kanelilla maustettu luumukakku vie kielen mennessään. Kakun mehevyyden salaisuutena ovat luumusose ja maitorahka. Paista kardemummakakku suorakaiteen muotoisessa leipävuoassa, jolloin saat leikattua kakusta kauniita siivuja. Koristele kakkusiivut juhlavasti kuohkealla rahkavaahdolla. Viimeistelyyn sopivat ihanasti tuoreet luumuviipaleet tai esimerkiksi ripaus kanelia ja paahdettuja mantelilastuja!
Kakun voi myös jättää kokonaiseksi. Lusikoi tai pursota vaahtoa kakun pinnalle tai tarjoa rahkavaahto erikseen, kaikki tyylit ovat sallittuja!
Tässä tulee taatelikakku 2.0! Fariinisokerilla maustettu taatelikakku paistetaan rengasvuoan sijaan pyöreässä irtopohjavuoassa. Upean kakun täytteenä on raikasta puolukkahilloketta ja suklaista kinuskivaahtoa. Näyttävä koristelu syntyy pursotuksin ja pientä joulunajan kimallusta tuovat syötävät hopeahelmet!
Leivonnaiset