Pistaasijuustokakku
Useita tunteja (josta 45 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Pistaasijuustokakku on täyteläinen, paistettu juustokakku, joka saa makunsa itse tehdystä pistaasitahnasta. Kakku viimeistellään pistaasi-valkosuklaakuorrutteella.
| Pohja | |
|---|---|
| 200 g | digestivekeksejä |
| 75 g | voita tai leivontamargariinia |
| Pistaasitahna | |
| 210 g | (3 ps, à 70 g) suolattomia ja kuorettomia pistaasipähkinöitä |
| 3/4 dl | vettä |
| Täyte | |
| 600 g | (3 rs, à 200 g) maustamatonta tuorejuustoa |
| 2 dl | sokeria |
| 1 1/2 dl | kuohukermaa |
| 1 rkl | maissitärkkelystä |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 3 kpl | kananmunaa |
| Kuorrute | |
| 100 g | valkoista leivontasuklaata |
| 1/2 dl | kuohukermaa |
| 3 rkl | pistaasitahnaa (itse tehtyä) |
| Pinnalle | |
| 125 g | (1 rs) vadelmia |
- 1.
Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle. Asettele reunoille leivinpaperisuikaleet.
- 2.
Tee pohja. Hienonna keksit monitoimikoneessa tai kaulimella vahvassa pakastuspussissa. Sulata rasva ja sekoita keksimurun joukkoon. Painele seos vuoan pohjalle ja reunoille.
- 3.
Tee pistaasitahna. Rouhi pistaasit monitoimikoneessa tai tehokkaassa tehosekoittimessa. Ota 2 ruokalusikallista pistaasirouhetta sivuun koristelua varten. Lisää vesi ja jauha loput pistaasit tahnaksi, noin 10 minuuttia. Säästä 3 ruokalusikallista tahnaa kuorrutetta varten.
- 4.
Tee täyte. Vatkaa huoneenlämpöinen tuorejuusto ja pistaasitahna tasaiseksi. Lisää sokeri, kerma, maissitärkkelys ja vaniljasokeri. Vatkaa tasaiseksi. Vatkaa munat yksitellen joukkoon. Kaada täyte pohjan päälle.
- 5.
Paista kakkua 175-asteisen uunin alatasolla noin 1 tunti 15 minuuttia. Valmiin kakun pinta on kiinteä, mutta keskeltä yhä hieman hyllyvä. Peitä kakku leivinpaperilla, jos se tummuu liikaa.
- 6.
Sammuta uuni ja jätä kakku jäähtymään noin tunniksi uuninluukku raollaan. Hidas jäähtyminen ehkäisee kakun repeämistä. Nosta huoneenlämpöinen kakku jääkaappiin vähintään 4 tunniksi, mieluiten yön yli.
- 7.
Tee kuorrute. Rouhi suklaa. Kuumenna kermaa ja pistaasitahnaa pienessä kattilassa samalla kierrevatkaimella sekoittaen, kunnes seos on tasaista ja höyryävän kuumaa. Nosta kattila liedeltä ja lisää suklaa. Sekoita tasaiseksi.
- 8.
Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoilulautaselle. Levitä kuorrute kakun pinnalle ja nosta jääkaappiin vähintään 15 minuutiksi, kunnes kuorrute jähmettyy. Koristele kakku pistaasimurulla ja vadelmilla.
Pistaasijuustokakku
arvosana5/5
Useita tunteja (josta 45 min aktiivista)
Pistaasijuustokakku on täyteläinen, paistettu juustokakku, joka saa makunsa itse tehdystä pistaasitahnasta. Kakku viimeistellään pistaasi-valkosuklaakuorrutteella.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pohja | |
| 200 g | digestivekeksejä |
| 75 g | voita tai leivontamargariinia |
Pistaasitahna | |
| 210 g | (3 ps, à 70 g) suolattomia ja kuorettomia pistaasipähkinöitä |
| 3/4 dl | vettä |
Täyte | |
| 600 g | (3 rs, à 200 g) maustamatonta tuorejuustoa |
| 2 dl | sokeria |
| 1 1/2 dl | kuohukermaa |
| 1 rkl | maissitärkkelystä |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 3 kpl | kananmunaa |
Kuorrute | |
| 100 g | valkoista leivontasuklaata |
| 1/2 dl | kuohukermaa |
| 3 rkl | pistaasitahnaa (itse tehtyä) |
Pinnalle | |
| 125 g | (1 rs) vadelmia |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle. Asettele reunoille leivinpaperisuikaleet.
- 2
Tee pohja. Hienonna keksit monitoimikoneessa tai kaulimella vahvassa pakastuspussissa. Sulata rasva ja sekoita keksimurun joukkoon. Painele seos vuoan pohjalle ja reunoille.
Määrä Ainesosa 200 g digestivekeksejä 75 g voita tai leivontamargariinia - 3
Tee pistaasitahna. Rouhi pistaasit monitoimikoneessa tai tehokkaassa tehosekoittimessa. Ota 2 ruokalusikallista pistaasirouhetta sivuun koristelua varten. Lisää vesi ja jauha loput pistaasit tahnaksi, noin 10 minuuttia. Säästä 3 ruokalusikallista tahnaa kuorrutetta varten.
Määrä Ainesosa 210 g (3 ps, à 70 g) suolattomia ja kuorettomia pistaasipähkinöitä 3/4 dl vettä - 4
Tee täyte. Vatkaa huoneenlämpöinen tuorejuusto ja pistaasitahna tasaiseksi. Lisää sokeri, kerma, maissitärkkelys ja vaniljasokeri. Vatkaa tasaiseksi. Vatkaa munat yksitellen joukkoon. Kaada täyte pohjan päälle.
Määrä Ainesosa 600 g (3 rs, à 200 g) maustamatonta tuorejuustoa 2 dl sokeria 1 1/2 dl kuohukermaa 1 rkl maissitärkkelystä 1 tl vaniljasokeria 3 kpl kananmunaa - 5
Paista kakkua 175-asteisen uunin alatasolla noin 1 tunti 15 minuuttia. Valmiin kakun pinta on kiinteä, mutta keskeltä yhä hieman hyllyvä. Peitä kakku leivinpaperilla, jos se tummuu liikaa.
- 6
Sammuta uuni ja jätä kakku jäähtymään noin tunniksi uuninluukku raollaan. Hidas jäähtyminen ehkäisee kakun repeämistä. Nosta huoneenlämpöinen kakku jääkaappiin vähintään 4 tunniksi, mieluiten yön yli.
- 7
Tee kuorrute. Rouhi suklaa. Kuumenna kermaa ja pistaasitahnaa pienessä kattilassa samalla kierrevatkaimella sekoittaen, kunnes seos on tasaista ja höyryävän kuumaa. Nosta kattila liedeltä ja lisää suklaa. Sekoita tasaiseksi.
Määrä Ainesosa 100 g valkoista leivontasuklaata 1/2 dl kuohukermaa 3 rkl pistaasitahnaa (itse tehtyä) - 8
Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoilulautaselle. Levitä kuorrute kakun pinnalle ja nosta jääkaappiin vähintään 15 minuutiksi, kunnes kuorrute jähmettyy. Koristele kakku pistaasimurulla ja vadelmilla.
Määrä Ainesosa 125 g (1 rs) vadelmia
Ravintosisältö
537
Energiaa kcal
2249
Energiaa kj
38,2 g
Rasvaa
19,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
36,8 g
Hiilihydraatteja
25,5 g
Sokereita
2,8 g
Kuituja
11,3 g
Proteiinia
0,8 g
Suolaa
537
Energiaa kcal
2249
Energiaa kj
38,2 g
Rasvaa
19,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
36,8 g
Hiilihydraatteja
25,5 g
Sokereita
2,8 g
Kuituja
11,3 g
Proteiinia
0,8 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 3 rkl pistaasitahnaa (itse tehtyä).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli






























