Pistaasijuustokakku

arvosana5/5

(5)arviota
12 Palaa

Useita tunteja (josta 45 min aktiivista)

Pistaasijuustokakku on täyteläinen, paistettu juustokakku, joka saa makunsa itse tehdystä pistaasitahnasta. Kakku viimeistellään pistaasi-valkosuklaakuorrutteella.

Ainekset

MääräAinesosa

Pohja

200 gdigestivekeksejä
75 gvoita tai leivontamargariinia

Pistaasitahna

210 g(3 ps, à 70 g) suolattomia ja kuorettomia pistaasipähkinöitä
3/4 dlvettä

Täyte

600 g(3 rs, à 200 g) maustamatonta tuorejuustoa
2 dlsokeria
1 1/2 dlkuohukermaa
1 rklmaissitärkkelystä
1 tlvaniljasokeria
3 kplkananmunaa

Kuorrute

100 gvalkoista leivontasuklaata
1/2 dlkuohukermaa
3 rklpistaasitahnaa (itse tehtyä)

Pinnalle

125 g(1 rs) vadelmia

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle. Asettele reunoille leivinpaperisuikaleet.

  2. 2

    Tee pohja. Hienonna keksit monitoimikoneessa tai kaulimella vahvassa pakastuspussissa. Sulata rasva ja sekoita keksimurun joukkoon. Painele seos vuoan pohjalle ja reunoille.

    MääräAinesosa
    200 gdigestivekeksejä
    75 gvoita tai leivontamargariinia
  3. 3

    Tee pistaasitahna. Rouhi pistaasit monitoimikoneessa tai tehokkaassa tehosekoittimessa. Ota 2 ruokalusikallista pistaasirouhetta sivuun koristelua varten. Lisää vesi ja jauha loput pistaasit tahnaksi, noin 10 minuuttia. Säästä 3 ruokalusikallista tahnaa kuorrutetta varten.

    MääräAinesosa
    210 g(3 ps, à 70 g) suolattomia ja kuorettomia pistaasipähkinöitä
    3/4 dlvettä
  4. 4

    Tee täyte. Vatkaa huoneenlämpöinen tuorejuusto ja pistaasitahna tasaiseksi. Lisää sokeri, kerma, maissitärkkelys ja vaniljasokeri. Vatkaa tasaiseksi. Vatkaa munat yksitellen joukkoon. Kaada täyte pohjan päälle.

    MääräAinesosa
    600 g(3 rs, à 200 g) maustamatonta tuorejuustoa
    2 dlsokeria
    1 1/2 dlkuohukermaa
    1 rklmaissitärkkelystä
    1 tlvaniljasokeria
    3 kplkananmunaa
  5. 5

    Paista kakkua 175-asteisen uunin alatasolla noin 1 tunti 15 minuuttia. Valmiin kakun pinta on kiinteä, mutta keskeltä yhä hieman hyllyvä. Peitä kakku leivinpaperilla, jos se tummuu liikaa.

  6. 6

    Sammuta uuni ja jätä kakku jäähtymään noin tunniksi uuninluukku raollaan. Hidas jäähtyminen ehkäisee kakun repeämistä. Nosta huoneenlämpöinen kakku jääkaappiin vähintään 4 tunniksi, mieluiten yön yli.

  7. 7

    Tee kuorrute. Rouhi suklaa. Kuumenna kermaa ja pistaasitahnaa pienessä kattilassa samalla kierrevatkaimella sekoittaen, kunnes seos on tasaista ja höyryävän kuumaa. Nosta kattila liedeltä ja lisää suklaa. Sekoita tasaiseksi.

    MääräAinesosa
    100 gvalkoista leivontasuklaata
    1/2 dlkuohukermaa
    3 rklpistaasitahnaa (itse tehtyä)
  8. 8

    Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoilulautaselle. Levitä kuorrute kakun pinnalle ja nosta jääkaappiin vähintään 15 minuutiksi, kunnes kuorrute jähmettyy. Koristele kakku pistaasimurulla ja vadelmilla.

    MääräAinesosa
    125 g(1 rs) vadelmia

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 3 rkl pistaasitahnaa (itse tehtyä).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
3.11.2025
|
Päivitetty: 3.11.2025

Samankaltaisia reseptejä