Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Juhannuksen parhaat jälkiruoat – nyt herkutellaan juhannuskakulla, jäätelöllä ja muurinpohjaletuilla!

Juhannuksen jälkiruoissa maistuu kesä. Tee juhlan kunniaksi marjainen kakku tai kepeä marenkiherkku, kokeile itse tehtyä jäätelöä tai valmista grilliaterian loppuhuipennukseksi sopiva hedelmäsalaatti. Lettu- tai vohvelikestit kruunaavat rennon juhannuksen vieton.
Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 1.4.2021
|
Muokattu: 29.5.2024

Kepeät marenkiherkut sopivat kesään

Ilmava ja rapea marenki on ihana pohja juhannuksen jälkiruoille. Tee mehukkaiden mansikoiden maustama pavlova tai kokeile jotain muuta marenkista suosikkiherkkua.

Juhannuksen lettu- ja vohvelikestit

Jälkiruoaksi paistetut letut ja vohvelit ovat taattu hitti! Paista pitsireunaisia muurikkalettuja tai kokoa niistä ihana kakku. Vohveliraudalla syntyvät myös itse tehdyt jäätelövohvelit. Kokeile lettuja myös TikTokista tuttuun wrap hack -tyyliin täytettyinä.

Hurmaavat juhannuskakut ja makeat marjapiirakat

Mansikkakakkua, marenkista britaa vai kesäistä juustokakkua? Kaunis kakku on varma valinta juhannuksen jälkiruoaksi, joten kokosimme yhteen kaikki ideat juhannuksen kakkuihin. Juhannuspöydän suosikkeihin kuuluu myös raparperipiirakka.

Jäätelöt ja muut kylmät herkut

Jos sää hellii juhannuksena, sopii jälkiruokana tarjota itse tehtyä jäätelöä tai viilentävää marjajäädykettä. Jäätelökakku on ikisuosikki, joka maistuu sekä juhannusvieraille että lapsille.

Kevyet ja raikkaat juhannuksen jälkiruoat

Raikas hedelmäsalaatti tai perinteinen raparperi-mansikkakiisseli ovat juhannuksen kevyempiä jälkiruokia, jotka maistuvat erityisen ihanilta esimerkiksi grilliruoan jälkeen.

Kaikki reseptit herkulliseen juhannukseen