Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Kukkakaali-vesimelonisalaatti

Juhannussalaatit täydentävät juhlapöydän – katso reseptit kalojen, grilliruokien ja muiden juhannusherkkujen kaveriksi

Juhannussalaatit maistuvat kalojen ja grilliruokien kanssa, osana noutopöytää tai piknikin päätähtinä. Tee juhannukseksi perinteinen perunasalaatti, kokeile raikkaita lisukesalaatteja grilliruoalle tai nappaa talteen ruokaisien juhannussalaattien reseptit.

Juhannuksen perunasalaatit perinteiseen tyyliin ja uusilla nikseillä

Mitäpä olisi suomalainen juhla ilman perunasalaattia? Kesän kunniaksi aina yhtä ihanan suosikkiherkun voi tehdä myös varhaisperunoista. Tee perinteinen, kermaviilin ja omenan maustama perunasalaatti tai kokeile muutaman aineksen helppoa pottusalaattia. Haaleana tarjoiltu varhaisperunasalaatti ja sitruunavoissa hölskytellyt hyrskypotut ovat myös mainiota valintoja juhannuspöytään.

Juhannuksen raikkaat grillisalaatit

Juhannuksena grillataan, satoi tai paistoi! Ja grilliherkkujen kanssa maistuu tietysti raikas salaatti. Kaalista tehty coleslaw maistuu joko perinteisesti majoneesikastikkeella tai raikkaasti aasialaisin mauin. Perinteisistä mauista pitävä valitsee grilliruokien kylkeen isoäidin kaalisalaatin, kun taas uusien ideoiden ystävä kokeilee rapsakkaa kukkakaali-vesimelonisalaattia.

Ruokaisat salaatit juhannuksen juhlintaan

Haluatko koota juhannuksen ruokapöydän buffet-tyyliin tai pitää juhannuspiknikin? Siinä tapauksessa ruokaisien salaattien reseptit tulevat tarpeen. Savustettu tai paistettu kala on luonteva valinta juhannussalaattiin, mutta kokeile myös savutofun ja halloumin rikastamia herkkusalaatteja.

Mansikka ja raparperi maistuvat juhannuksen myös salaateissa

Mansikat ja raparperi kuuluvat juhannuksen suosikkimakuihin, joten mikset antaisi niiden loistaa myös salaateissa? Suolainen vuohenjuusto luo herkullista kontrastia mansikan makeudelle ja raparperin hapokkuudelle.

Katso kaikki vinkit ja reseptit juhannukseen