Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Juhannussalaatit täydentävät juhlapöydän – katso reseptit kalojen, grilliruokien ja muiden juhannusherkkujen kaveriksi

Tee juhannukseksi perinteinen perunasalaatti, kokeile raikkaita lisukesalaatteja grilliruoalle tai nappaa talteen ruokaisien juhannussalaattien reseptit! Juhannussalaatit maistuvat kalojen ja grilliruokien kanssa, osana noutopöytää tai piknikin päätähtinä.
Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 1.4.2021
|
Muokattu: 29.5.2024

Juhannuksen perunasalaatit perinteiseen tyyliin ja uusilla nikseillä

Mitäpä olisi suomalainen juhla ilman perunasalaattia? Kesän kunniaksi aina yhtä ihanan suosikkiherkun voi tehdä myös varhaisperunoista. Tee perinteinen, kermaviilin ja omenan maustama perunasalaatti tai kokeile maustaa perunasalaatti pekonilla. Erilaiset hyrskypotut ja mummonkurkuilta makunsa lainanneet hölskypotut ovat myös mainiota valintoja juhannuspöytään.

Kaalisalaatit juhannuksen grilliruokien kylkeen

Juhannuksena grillataan, satoi tai paistoi! Ja grilliherkkujen kanssa maistuu tietysti raikas kaalisalaatti. Kaalista tehty coleslaw maistuu joko perinteisesti majoneesikastikkeella tai raikkaasti aasialaisin mauin. Perinteisistä mauista pitävä valitsee grilliruokien kylkeen isoäidin kaalisalaatin.

Ruokaisat salaatit juhannuksen juhlintaan

Haluatko koota juhannuksen ruokapöydän buffet-tyyliin tai pitää juhannuspiknikin? Siinä tapauksessa ruokaisien salaattien reseptit tulevat tarpeen. Savustettu tai paistettu kala on luonteva valinta juhannussalaattiin, mutta kokeile myös savutofun, kanan ja halloumin rikastamia herkkusalaatteja. Kanapanzanella on erinomainen salaatti juhannuspäivälle, jos aattona on jäänyt yli tuoretta leipää.

Mansikka, raparperi ja meloni maistuvat juhannuksen myös salaateissa

Melonisalaatit tuovat grilliruokien rinnalle mehukkuutta ja makeutta, jotka keventävät ihanasti grilliherkkujen tuhteja makuja. Myös mansikat ja raparperi kuuluvat juhannuksen suosikkimakuihin, joten mikset antaisi niiden loistaa myös salaateissa? Suolainen salaattijuusto luo herkullista kontrastia mansikan makeudelle.

Grillatut salaatit

Grillimakujen rakastaja ei tyydy grillaamaan vain pääruokia, vaan grillaa niiden kaveriksi myös salaatin! Grillatun salaatin parina maistuvat erilaiset tuhdimmatkin kastikkeet, kuten valkosipulidippi tai raikas tsatsiki.

Kaikki vinkit ja reseptit juhannukseen