Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Ethän heitä rahaa roskiin? Näin pistät hävikille kampoihin ilman gluteenia!

Teksti:
Fria
Kuvat:
Fria
Julkaistu: 11.9.2023
|
Muokattu: 11.9.2023
Kaupallinen yhteistyö / Fria. Tiesitkö, että kotitalouksissamme heitetään vuodessa 25 kg ruokaa hävikkiin? Nyt onkin aika minimoida hävikit ilman gluteenia, sillä leivät kuuluvat suuhun eikä roskiin. Onneksi helppo ja herkullinen ratkaisu leipähävikkiin odottaa valmiina pakkasessa.

Tuorepakastettu leipä on kukkaron unelma ja hävikin painajainen

Leivän tie hävikkiin on moninainen – leipää saatetaan ostaa liikaa tai syödä niin hitaasti, että pussin viimeinen siivu alkaa vihertää ennen suuhun päätymistä. Hävikille on onneksi helppo pistää kampoihin suuntaamalla leipähyllyn sijaan suoraan pakastekaapille, jossa Frian leivät odottavat sinua täynnä makua mutta täysin ilman gluteenia.

Frian gluteenittomat leivät säilyttävät pakkasessa kaikki parhaat puolensa ravintoaineista rakenteeseen ja makuun, sillä ne pakastetaan tuoreena heti paiston jälkeen. Nämä tuorepakastetut leivät ovatkin kukkaron unelma ja hävikin painajainen, sillä pakkasesta on helppo napata juuri oikea määrä leipää omiin tarpeisiin – vaikka yksi siivu kerrallaan.

Salainen jauhoseos takaa maistuvan elämän myös gluteenittomille

Gluteenittoman ruokavalion ei kuulu olla kuivakkaa ja mautonta, vaan meistä jokaisella on oikeus maistuvaan elämään – ilman gluteenia ja turhaa hävikkiä. Fria pitää tästä huolen yli 25 vuoden ammattitaidolla sekä salaisella jauhosekoituksella, josta leivotaan ihan parhaat gluteenittomat leivät pakastimeen mausta, rakenteesta ja säilyvyydestä tinkimättä.

Ainutlaatuisen herkullinen gluteeniton leipä ansaitsee tietenkin vertaisensa täytteet. Osta siis Frian leivät suoraan osoitteesta s-kaupat.fi ja testaa alta reseptit voileipään proteiinipitoisella tonnikalatahnalla sekä vartissa valmistuvalla sienitäytteellä.

Ja hei! Jos mieltäsi askarruttaa mikä vain gluteenittomaan ruokavalioon tai keliakiaan liittyvä kysymys, laita viestiä Frian ikiomalle keliakia-asiantuntijalle Frian verkkosivuilla.

Gluteeniton voileipä proteiinipitoisella tonnikalatahnalla

4 annosta, valmista 20 minuutissa

  • 4 viipaletta Fria Karkeaa leipää (Grova)
  • 1,5 dl raejuustoa
  • 120 g valutettua tonnikalaa (vedessä)
  • 0,5 dl turkkilaista jogurttia
  • raastettua sitruunan kuorta ja vähän mehua
  • 1 rkl juoksevaa hunajaa
  • 0,5 punasipuli
  • ruohosipulia
  • suolaa ja pippuria
  • ruukkusalaattia
  • (retiisejä)

    1. Sekoita raejuusto, turkkilainen jogurtti ja valutettu tonnikala. Raasta sitruunan kuori ja sekoita joukkoon hieman puristettua mehua. Lisää juokseva hunaja, hienonnettu sipuli ja ruohosipuli. Mausta suolalla ja pippurilla.
    2. Paahda Frian gluteenitonta Karkeaa leipää ja laita salaatinlehti jokaisen viipaleen päälle. Lisää päälle tonnikalatahnaa. Koristele halutessasi retiisiviipaleilla ja ruohosipulilla.

Gluteeniton sienipaahtoleipä

4 annosta, valmista 15 minuutissa

  • 4 viipaletta Fria Karkeaa leipää (Grova)
  • 4 dl sieniä
  • 1 salottisipuli
  • 3 rkl voita
  • 2 rkl silputtua persiljaa
  • suolaa ja pippuria

    1. Paahda 4 viipaletta Frian gluteenitonta Karkeaa leipää. Puhdista sekä harjaa sienet ja leikkaa ne sitten pienemmiksi paloiksi.
    2. Pilko salottisipuli hienoksi. Kaada sienet ja sipuli paistinpannulle. Anna nesteen haihtua. Lisää sitten voi ja paista, kunnes täyte on saanut kauniin värin.
    3. Mausta persiljalla, suolalla ja pippurilla makusi mukaan. Päällystä paahdettu leipä voissa paistetulla sienitäytteellä ja nauti!

Lisää aiheesta