On vuosi 1893. Bagar-Kallena tunnettu Karl Malmberg aloitti Maalahdessa pienimuotoisen leipomotoiminnan. 1900-luvun alussa tytär Anna astui mukaan toimintaan, ja yhdessä he alkoivat valmistaa saaristolaisleipää – kuinkas muuten kuin itse kehittämällään reseptillä.
Limppuja toimitettiin aluksi lähiseudun kauppoihin polkupyörällä. Pian tieto erinomaisen makuisesta ja pitkään säilyvästä limpusta kuitenkin levisi ja Anna alkoi toimittaa sitä soutaen Maalahdesta Vaasan satamaan. Vaasan kauppatorilla Anna limppuineen oli niin tuttu näky, että asiakkaat alkoivat kutsua saaristolaisleipää Maalahden Limppu -nimellä. Tämä nimi on säilynyt jo vuosisadan ajan.
Vaikka ohjakset ovat Bagar-Kallelta ja Annalta siirtyneet vuosien saatossa eteenpäin, on Maalahden Limppu jatkanut toimintaansa katkeamattomana yli vuosisadan ajan. Perinteiden säilyttäminen, perhe ja aito maku ovatkin toiminnassa keskeisiä arvoja, jotka tänä päivänä kulkeutuvat Suomen lisäksi myös Ruotsiin saaristolaisleivän muodossa. Toiveena on, että jokainen perhe saa luoda omia muistojaan Maalahden Limppu -saaristolaisleivän parissa.