
Vaasan Street Food -tuoteperheen The Bao Bun höyrysämpylöillä kokkaat kotiuskottavaa katuruokaa!

Herkullisen Sticky Vegan Baon välistä löydät vegaanisten fileiden lisäksi kesäkurpitsaa, pikkelöityä kaalia ja seesaminsiemenmajoneesia.
Ainesosat:
- 4 kpl The Bao höyrysämpylöitä
- 160 g Kasvisproteiini fileesuikaleita
- 50 g rypsiöljyä
- 50 g sticky kastiketta
- 40 g pikkelöityä kaalia
- 50 g kesäkurpitsaa siivutettuna
- 10 g chili-valkosipulitahnaa
- 12 kpl chilirengasta
- 1/4 kpl korianteriruukkua hienonnettuna
- 50 g seesaminsiemen majoneesia
Sticky kastike:
- 90 g Pokekastiketta
- 30 g hoisinkastiketta
- 10 g paahdettuja seesaminsiemeniä
Seesaminsiemenmajoneesi:
- 270 g majoneesia
- 15 g seesaminsiemenöljyä
- 3 g sitruunamehua
- 1 rkl seesaminsiemeniä paahdettuna
- mustapippuria myllystä
Pikkelöity kaali:
- 100 g kaalia suikaloituna
- 50 g riisiviinietikkaa
- 50 g sokeria
- 50 g vettä
Ohje:
- Valmista ensin sticky kastike keittämällä ainekset 1/3 osaan ja seesamimajoneesi sekoittamalla kaikki ainekset keskenään.
- Valmista pikkelöity kaali. Aloita suikaloimalla kaali. Kiehauta sitten sokeri, etikka ja vesi. Kaada se suikaloitujen kaalien päälle.
- Lämmitä Baot ohjeiden mukaan. Paista fileesuikaleet öljyssä, ja lisää sticky kastike. Marinoi siivutetut kesäkurpitsat chilivalkosipuli tahnalla. Kasaa sticky fileet Baon pohjalle, sen päälle pikkelöityä kaalia, marinoidut kesäkurpitsat, chilit ja korianterit. Pursota seesaminsiemen majoneesia päälle.
Pulled Mushroom Bao
Maittavan Pulled mushroom Baon välistä löydät osterivinokasta, pikkelöityjä shimejisieniä, rapeaa salaattia, yrttejä sekä inkiväärimajoneesia.
Ainesosat:
- 4 kpl The Bao höyrysämpylöitä
- 160 g osterivinokasta suikaloituna
- 50 g rypsiöljyä
- 50 g Hoisin kastike
- 40 g suikaloitua amerikansalaattia
- 12 kpl chilirengasta
- 1/4 kpl korianteriruukkua hienonnettuna
- 50 g inkiväärimajoneesia
- 20 g pikkelöityjä shimejisieniä
- 5 g paahdettua sipulia
Inkiväärimajoneesi:
- 270 g majoneesia
- 3 g sitruunanmehua
- 30 g inkivääritahnaa
Pikkelöidyt shimejisienet:
- 100 g shimejisieniä
- 50 g riisiviinietikkaa
- 50 g sokeria
- 50 g vettä
Ohje:
- Valmista ensin inkiväärimajoneesi sekoittamalla ainekset keskenään.
- Pikkelöi shimejisienet kiehauttamalla sokeri, etikka ja vesi keskenään ja kaada liemi sitten sienien päälle.
- Lämmitä Baot ohjeiden mukaan. Paista sienet öljyssä lisää sieni xo-kastike. Kasaa sienet pohjalle, laita päälle amerikansalaattia, chilit, korianterit ja pursota seesaminsiemen majoneesia. Lisää lopuksi pikkelöidyt sienet ja paahdettusipuli.
Rapea turska-bao
Rapean turska-Baon välistä löydät turskan lisäksi rapeaa riisiä, kaalia, ituja ja gochujang majoneesia.
Ainesosat:
- 4 kpl The Bao höyrysämpylää
- 160 g Paneroitu kala, mieluiten turska
- 50 g lehtikaalia suikaloituna
- 50 g nahm-jimkastiketta
- 40 g mungituja
- 12 kpl kevätsipulia renkaina
- 1/4 kpl korianteriruukkua hienonnettuna
- 50 g gochujang majoneesia
- 5 g rapeaa riisiä
Gochujang majoneesi:
- 240 g majoneesia
- 3 g sitruunamehua
- 30 g gochujang-tahnaa
Nahm-Jim kastike:
- 300 g tomaattia
- 8 g punaista chiliä
- 50 g limen mehua
- 20 g ruokosokeria
- 50 g kalakastiketta
- 1/2 kpl valkosipuli soloa
- 1 ruukku korianteria
Rapea riisi:
- 50 g esikeitettyä riisiä (uncle ben´s)
- 300 g Paisto- tai friteerausöljy
Ohje:
- Valmista ensin gochujang majoneesi sekoittamalla kaikki ainekset keskenään.
- Tee sitten nahm-jim kastike asettamalla kaikki ainekset tehosekoittimeen ja soseuta. Voit myös soseuttaa sauvasekoittimella.
- Valmista sitten rapea riisi. Kuumenna öljy 200 c asteiseksi ja ”puffaa” esikeitetty riisi öljyssä.
- Friteeraa kala öljyssä ja leikkaa 4 osaan. Sekoita lehtikaali ja idut keskenään ja mausta nahm-jimkastikeella. Lämmitä Baot ohjeiden mukaan. Kasaa kaali pohjalle, aseta kala kaalin päälle ja pursota majoneesia päälle. Lisää lopuksi kevätsipuli, korianteri ja rapea riisi.