Erilaiset siivousliinat vertailussa - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Erilaiset siivousliinat vertailussa

Erilaiset siivousliinat vertailussa

Aiemmin kodin siivoustyöt hoituivat mäntysuopavedellä ja vaaterievulla. Hygieniavalistus on sittemmin parantanut kotien siisteyttä, ja teknologian kehitys näkyy myös siivousliinojen valikoimassa.

Jaa Somessa
Teksti
Helena Saine-Laitinen
Kuvat
SOK

Kaupan siivoustarvikehyllyllä on kymmeniä pyyhkimiseen tarkoitettuja liinoja. Merkittäviä eroja on lähinnä liinojen materiaaleissa, imukyvyssä ja hävittämistavassa. Useimmiten ostopäätökseen vaikuttavat käyttäjän mieltymykset. Yksi tykkää ohuesta "chifonettimaisesta" keittiöliinasta, kun toinen tarttuu imukykyisempään sieniliinaan. Kaikilla liinoilla syntyy puhdasta jälkeä, kunhan siivoustekniikka on hallussa.

Puhdasta ja raikasta siivousliinaa on ilo käyttää. Käytön jälkeen liina pestään joko käsin tai pesukoneessa. Liinan voi pestä myös astianpesukoneen aterintelineessä löyhästi rullattuna. Pöpöiltä ja hajuhaitoilta säästyy, kun liina huuhdellaan pesun jälkeen kylmällä vedellä, puristetaan mahdollisimman kuivaksi ja kuivatetaan ilmavasti.

Hygieniasyistä on järkevää käyttää erityyppisiä ja -värisiä siivousliinoja kodin eri kohteissa: yhtä keittiön tiskipöydän pyyhkimiseen, toista wc-tiloihin ja kolmatta pölyjen pyyhintään.

Siivoojan silmä ja nenä kertovat parhaiten, milloin liinan palvelusaika on päättynyt.

Valikoimat vaihtelevat myymälöittäin.

Julkaistu: 23.10.2014
Muokattu: 15.5.2019
Jaa Somessa