Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Höyrypesuri – ostajan opas

Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 26.8.2016
|
Muokattu: 31.8.2020
Höyrypesuri tai -puhdistin on imurin näköinen kodinkone, jolle on käyttöä keittiön ja kylpyhuoneen siivouksessa ja ikkunoiden pesussa. Nimensä mukaisesti se puhdistaa höyryllä – pesuaineita ei tarvita.

Höyryllä pesemisen hyötynä on, että höyry irrottaa hyvin pinttyneenkin lian ja tappaa bakteereja tehokkaasti. Höyrypuhdistimella pääsee helpommin nurkkiin ja koloihin, joihin rätin kanssa ei ylety. Käyttö ei vaadi pesuaineita, joten kemikaalikuormitusta eikä pakkausjätettä synny. Sähköä käytetään vain veden lämmittämiseen, joten energiankulutus pysyy pienenä.

Höyrypesurilla voi puhdistaa sellaisia pintoja, jotka kestävät kuumaa ja kosteutta: suihkutilat, kaakelit, kylpyhuonekalusteet, ikkunat ja peilit. Koko kodin puhdistukseen laite ei sovi, sillä sitä ei suositella parketille eikä laminaatille.

Höyrypesurin säiliöön valutetaan vettä, ja pesuri lämmittää veden kiehumispisteeseen. Suuttimen kautta ohjautuva höyry puhdistaa pinnat. Yhdestä litrasta vettä saadaan jopa 1 700 litraa höyryä, joka riittää noin 20 minuutin siivoukseen.

Perusmalli vai imuroiva höyrypuhdistin?

Perusmallin höyrypuhdistin on pienempi ja kevyempi kuin erikoismallit. Suuttimeen kiinnitetään puhdistusliina, jolla lika täytyy kerätä ja lattia kuivata.

Imurin ja höyrypuhdistimen yhdistelmä pesee ja imee samanaikaisesti, jolloin pinta on heti puhdas ja kuiva. Se on perusmalleja tehokkaampi mutta myös huomattavasti kalliimpi.