Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Hyvä säilytysjärjestelmä pistää kodin tavarat järjestykseen

Teksti:
Heidi Hänninen
Asiantuntija:
Valikoima-hankintapäällikkö Seppo Tarkkanen, SOK Rautakauppa
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 26.10.2015
|
Muokattu: 31.8.2020
Jos koti tuntuu hukkuvan tavaroiden alle, voi uusi säilytysjärjestelmä tulla tarpeeseen. Hyödynnä seuraavat vinkit ja pidä tavarat kurissa.

Monet säilytysjärjestelmien valmistajat tarjoavat kuluttajien käyttöön omia suunnitteluohjelmia nettisivuillaan. Niiden avulla voi tietokoneen ruudulla helposti kokeilla vaikkapa erilaisia vaatehuoneen tankoja, hyllyjä ja koreja.

Jos päätät hankkia kokonaan uuden säilytysjärjestelmän, piirrä toiveesi ja suunnitelmasi etukäteen esimerkiksi ruutupaperille. Mieti, mitä tavaroita aiot järjestelmässä säilyttää ja millaisia vaatimuksia nämä tavarat asettavat säilytysjärjestelmälle. Ota kaikki tarvittavat mitat ylös.

Mieti toimivat säilytysratkaisut kaikkiin huoneisiin – niin puutarhavajaan kuin autotalliinkin. Käytä pienetkin tilat hyödyksi.

Muista, että vaatekomerossa tulee olla kunnollinen ilmanvaihto. Verkkokoreissa säilytettyjä tavaroita ei tarvitse tuulettaa niin usein.

Hyllyn perällä olevat tuotteet, kuten vyösoljet tai korut, saa erityisten kiskojen avulla tuotua helposti esiin.

Kattovalo ei välttämättä valaise tarpeeksi kaapin perukoita. Tämän vuoksi kaappeihin voi asentaa liiketunnistimella toimivia led-valoja. Tämä helpottaa esimerkiksi vaatteiden valitsemista.

Yhdistä säilytyskoreja ja pienempiä laatikoita suuriin järjestelmiin. Käytä rohkeasti värejä myös säilytyselementeissä, jolloin saat huoneestasi näyttävämmän.

Jos et voi piilottaa tavaroitasi, korosta niiden hyviä puolia. Esimerkiksi urheiluvälineet voi asettaa siististi esille.