Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Näin laitat kodin kuntoon kuukaudessa

Teksti:
Minna Nevalainen
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 18.3.2016
|
Muokattu: 31.8.2020
Nyt karsitaan, raivataan ja delegoidaan kotihommia muulle perheelle. Näin saat neljässä viikossa kodin järjestykseen.

Viikko 1

Raivaa kotisi turhasta tavarasta. Vie vanhat lehdet, harrastusvälineet, ylimääräiset kirjat ja käyttämättömät vaatteet kierrätykseen.

Luo kotiisi järjestys. Etsi jokaiselle tavaralle oma paikka. Opeta perheenjäsenesi laittamaan tavarat paikoilleen.

Viikko 2

Hanki kunnolliset siivousvälineet. Hyvillä välineillä homma sujuu kivuttomammin. Laadi perheesi käyttöön viikkosiivouslista. Delegoi mahdollisimman moni asia puolisollesi ja lapsillesi.

Päivittäin pedataan sängyt, järjestetään tavarat paikoilleen ja siistitään keittiö. Viikoittain imuroidaan ja pyyhitään lattiat, pestään wc ja kylpyhuone sekä pyykit.

Kun hommat on hoidettu, palkitkaa itsenne musiikilla, leffahetkellä, tuoreilla kukilla, siivousherkuilla tai lapset viikkorahalla.

Viikko 3

Vähentäkää kuormittavia metatöitä. Kaikkeen ei tarvitse lähteä mukaan eikä mokkapaloja ole pakko leipoa jokaiseen tapahtumaan. Joskus voi valita oman perheen ja kotisohvan.

Tee lista silloin tällöin tehtävistä kotitöistä, kuten saunan siivouksesta, kodinkoneiden huollosta ja ikkunoiden pesusta. Kun saatte siivouskipinän, tarttukaa näihin hommiin.

Viikko 4

Älä siivoa vihaisena. Opettele olemaan hyväntuulinen ja rento siivotessasi. Kuuntele samalla lempimusiikkiasi tai katso aktiivisuusrannekkeestasi, montako kaloria kului.

Huomaa toisten tekemät kotityöt. Kiitä heitä halauksella tai pusulla. Nauti ja tunne onnea puhtaasta ja raivatusta kodistasi.