Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Näin muutat lastenhuoneen koululaisen huoneeksi

Teksti:
Mari Koski
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 27.7.2015
|
Muokattu: 31.8.2020
Kun koulu alkaa, vanha lastenhuone kaipaa pientä muutosta – onhan sen asukas nyt koululainen, joka tarvitsee omaa rauhaa läksyille, leikeille ja levolle.
  1. Olemassa olevat tavarat ja lelut kannattaa käydä läpi ja karsia sellaiset, joille ei ole enää käyttöä.
  2. Iso kirjoituspöytä on hyvä paikka tehdä läksyjä ja säilyttää koulutavaroita. Keskittyminen helpottuu, jos työpöydän ympäristö on rauhoitettu leluilta ja peleiltä. Luonnonvalon lähellä, ikkunan äärellä on usein pöydälle paras paikka.
  3. Pöytä tarvitsee kaverikseen tukevan työtuolin, jossa on hyvä istua. Korkeudensäätö on hyvä ominaisuus, jotta istujan jalat ulottuvat lattiaan.
  4. Huone on helpompi pitää järjestyksessä, kun kaikelle on oma paikka: vaatteet kaappiin, pikkutavarat purkkeihin ja laatikoihin. Seinäpinta-alan saa hyödyksi säilytykseen naulakoilla tai koukkuilla, joihin on kiva ripustaa valmiiksi seuraavan päivän vaatteet tai reppu.
  5. Lukujärjestys, harrastusaikataulut ja muut koululaisen tärkeät paperit tarvitsevat myös oman paikkansa. Magneettimaalilla maalattuun seinään voi kiinnittää papereita, liitutaulutarralla saa taas kätevän taulun pienille piirroksille ja kirjoituksille vaikkapa kaapin oveen.

Lisää aiheesta