Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Joulukuusen haku on monessa perheessä yksi jouluperinteistä.

Onko kotonasi aito joulukuusi? Muista nämä 6 vinkkiä!

Teksti:
Leila Mehto
Kuvat:
123RF
Julkaistu: 29.11.2018
|
Muokattu: 31.8.2020
Joulukuusi säilyy säihkyvänä pidempään, kun huomioit nämä asiat.

1. Sulata viileässä

Sulata jäinen joulukuusi mieluiten viileässä, tyvi kylmään vesiämpäriin upotettuna, muistuttaa Joulupuuseura. Jos sulatat kuusen pesuhuoneessa, muista silloinkin vesiämpäri ja suihkuttele myös runkoa ja neulastoa kylmällä vedellä. Pesuhuoneessa kuusen sulatus kestää pari tuntia, viileässä tilassa pari vuorokautta.

2. Mittaa ja tarvittaessa lyhennä

Kun asetat kuusta jalkaan, ravistele ensin roskat ja kuolleet neulaset pois. Mittaa huoneen korkeus. Lyhennä kuusta riittävästi tai sahaa tyvestä ainakin muutama sentti uuden imupinnan aikaan saamiseksi. Älä poista tai riko kuorta. Tyven pitää mahtua kuusenjalkaan ohentamattomana.

3. Huolehdi kastelusta

Tyven leikkauspinnan on oltava vedessä koko ajan. Kuusi juo eniten ensimmäisen vuorokauden aikana, joten tarkasta veden riittävyys useita kertoja.

4. Riisu ja katkaise oksat

Kun koristeet joulun jälkeen on riisuttu, näppärä tapa hävittää kuusi on katkaista oksat joko kokonaan tai osittain, niin että kuusi ja oksat sopivat pussiin. Silloin neulasia varisee vain oksien leikkauspaikalle.

5. Kokeile vaihtoehtoa

Tuntuuko ajatus elävästä kuusesta liian työläältä? Hanki tekokuusi tai pieni huonekuusi. Vaihtoehtoisesti voit askarrella jouluisen koristeen kiinnittämällä seinälle piparkakkuja, oksia tai joulukortteja kuusen muotoon.

6. Laula kuuselle

Juhlista kuusta laulamalla sille lauluja läpi joulun. Teemaan sopivia ovat esimerkiksi Joulupuu on rakennettu, Oi terve, joulu-kuusi, Kuusen kotiin tuoda saamme ja Oi kuusipuu. Reippahasti käypi askelet –laulun viimeinen säkeistö kannattaa säästää Nuutinpäivän haikeisiin luopumisen tunnelmiin.

Jouluvalmisteluihin

Lisää aiheesta