Terassilämmitin – ostajan opas - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Terassilämmitin – ostajan opas

Terassilämmitin – ostajan opas

Ulkolämmittimet ovat tuttuja ravintoloiden terasseilta, mutta niiden avulla voi pidentää myös oman parvekkeen, kuistin tai terassin käyttökautta. Vaihtoehtoina ovat säteilylämmitin, kvartsilämmitin ja kaasulämmitin.

Jaa Somessa
Teksti
Ilona Savitie. Artikkelia on päivitetty 25.2.2016.
Asiantuntija
tuotepäällikkö Jouko Siitonen, Finnflame Oy ja Onninen Oy
Kuvat
SOK

Lämmitin aikaistaa ja pidentää terassikautta: sen lämmössä on mukava istuskella viileämmälläkin kelillä.

Lämmittimen voi kiinnittää kattoon, seinälle tai omaan jalustaansa. Asennusohjeissa kerrotaan tarvittavat suojaetäisyydet kattoon ja muihin pintoihin.

Mitä kannattaa huomioida terassinlämmitintä valitessa?

  • Tilan koko.
  • Lämmittimen teho ja lämmityksen laajuus.

Täsmälämmittävä kvartsilämmitin

Pienikokoinen säteilylämmitin sopii lähes mihin tahansa tilaan, jossa tarvitaan lisälämpöä keväällä tai syksyllä. Sähköllä toimivia lämmittimiä ovat infrapuna- ja kvartsilämmittimet. Lämmitin tarvitsee toimiakseen pistorasian.

Jos lämmitystä tarvitaan vain silloin, kun tilassa oleskellaan, kvartsilämmitin on hyvä valinta. Se luovuttaa lämpösäteilyä nopeasti ja täsmälämmittää vain lämmitysalueella olevat ihmiset ja esineet. Energiaa ei kulu välissä olevan ilman lämmittämiseen, eikä ´lämmittimen tuottama lämpö karkaa tuulen mukana.

Tehokas kaasulämmitin

Säteilylämmittimen lisäksi markkinoilla on myös kaasulla toimivia lämmittimiä.

Tolppamallisia nestekaasulämmittimiä näkee usein ravintoloiden terasseilla, mutta niitä löytyy myös kotiterassikäyttöön. Kaasulämmittimet ovat tehokkaita, mutta vaativat enemmän tilaa eivätkä sovellu sisätiloissa käytettäväksi.

Julkaistu: 5.9.2016
Muokattu: 15.5.2019
Jaa Somessa