Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Terassilämmitin – ostajan opas

Teksti:
Ilona Savitie ja Yhteishyvä
Asiantuntija:
hankintapäällikkö Petri Siira, SOK; Ahlsell; Kauppahuone Harju; SRS Fenno-El; Tammer Brands ja NSH Finland
Kuvat:
123RF
Julkaistu: 5.9.2016
|
Muokattu: 31.8.2020
Ulkolämmittimet ovat tuttuja ravintoloiden terasseilta, mutta niiden avulla voi pidentää myös oman parvekkeen, kuistin tai terassin käyttökautta. Vaihtoehtoina ovat sähkö- tai kaasulämmitin.

Lämmitin aikaistaa ja pidentää terassikautta. Sen lämmössä on mukava istuskella myös kesän vilpoisempina päivinä.

Lämmittimen voi kiinnittää kattoon, seinälle tai omaan jalustaansa. Asennusohjeissa kerrotaan tarvittavat suojaetäisyydet kattoon ja muihin pintoihin.

Mitä kannattaa huomioida terassinlämmitintä valitessa?

  • lämmittimen asennustapa
  • lämmittimen teho ja teknologia.

Täsmälämmittävä infrapunalämmitin

Sähköllä toimivia lämmittimiä on tarjolla monen tehoisia ja moniin asennusvaihtoehtoihin. Lämmitin tarvitsee toimiakseen vain pistorasian.

Pienikokoinen infrapunalämmitin sopii lähes mihin tahansa tilaan, jossa tarvitaan lisälämpöä.

Kun panostaa hieman kalliimpaan lämmittimeen, pääsee nauttimaan sen nopeasta käynnistymisestä ja korkeasta hyötysuhteesta, joka tuntuu intensiivisempänä lämpönä. Modernin lämmittimen lyhyet aallonpituudet täsmälämmittävät vain sen vaikutusalueella olevia ihmisiä, eivätkä turhaan yritä lämmittää ilmaa, joka karkaa tuulenvireen mukana.

Tehokas kaasulämmitin

Sähkökäyttöisten lämmittimien lisäksi markkinoilla on myös kaasulla toimivia lämmittimiä. Tolppamallisia nestekaasulämmittimiä näkee usein ravintoloiden terasseilla, mutta niitä löytyy myös kotiterassikäyttöön. Kaasulämmittimet ovat tehokkaita, mutta vaativat enemmän tilaa eivätkä ne sovellu sisätiloissa käytettäväksi.

Viihdy pihalla & parvekkeella