Tunnetko biokaasumerkin? | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Tunnetko biokaasumerkin?

Tunnetko biokaasumerkin?

Biokaasun raaka-aineet ovat sataprosenttisesti kotimaisia ja uusiutuvia. Biokaasua käyttävät tuotteidensa valmistuksessa muun muassa Paulig, Myllyn Paras ja Kouvolan Lakritsi.

Biokaasumerkki kertoo, että tuote on valmistettu suomalaisella biokaasulla. Biokaasun käytöstä ei synny lainkaan kasvihuonekaasupäästöjä.

Jaa Somessa
Teksti
Niina Korhonen
Kuvat
SOK

Tunnetko jo yllä kuvassa olevan vihreän biokaasumerkin? Se on merkki siitä, että tuote on valmistettu suomalaisella biokaasulla. Biokaasu on sataprosenttisesti kotimainen ja täysin uusiutuva energiamuoto, jonka käytöstä ei synny lainkaan kasvihuonekaasupäästöjä.

Biokaasu valmistetaan biohajoavista jätteistä. Jäte mädätetään ja syntyvä biokaasu puhdistetaan, minkä jälkeen se vastaa koostumukseltaan ja käyttötarkoitukseltaan maakaasua.

"Biokaasu sopii polttoaineeksi energiantuotantoon, teollisuuteen ja liikenteeseen sekä kotitalouksien käyttöön. Kaupassa biokaasumerkki auttaa kuluttajia valitsemaan, millaisella energialla tuotettuja tuotteita he haluavat kuluttaa", vinkkaa Gasumin viestintäjohtaja Olga Väisänen.

Julkaistu: 25.11.2015
Muokattu: 15.5.2019
Jaa Somessa