Yksinhuoltaja käyttää perheen ruokaostoksiin 350 euroa kuukaudessa – mistä ruoasta olisit valmis tinkimään? - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Yksinhuoltaja käyttää perheen ruokaostoksiin 350 euroa kuukaudessa – mistä ruoasta olisit valmis tinkimään?

Pienituloiset ja yksinhuoltajat joutuvat miettimään tarkkaan jokaista hankintaa.

Pienituloiset ja yksinhuoltajat joutuvat miettimään tarkkaan jokaista hankintaa.

Perheellisen on vaikea tinkiä ruoasta. Moni yksinhuoltaja joutuu kuitenkin säästämään myös ruokakuluissa.

Jaa Somessa
Koostaja
Yhteishyvä
Kuvat
Wolfgang Hertel / 123RF

Tilastokeskuksen tiedoista käy ilmi, että yksinhuoltajaperheissä ruokaan ja alkoholittomiin juomiin käytettävä raha on noin 350 euroa kuukaudessa. Näissä kodeissa pohditaan tarkkaan jokaista lanttia.

Yle Uutiset kertoi viime viikolla 39-vuotiaasta Laurasta, joka laittaa nälkäisille kouluikäisille pojilleen päivälliseksi puuroa. Äiti kertoo tammikuun olleen erityisen tiukka, sillä lapset olivat pitkään joululomalla.

Samaan aikaan Helsingin Sanomat uutisoi, miten maanantaisin kouluissa menee enemmän ruokaa kuin muina päivinä. Oletuksena on, että moni koululainen ei ole viikonlopun aikana saanut tarpeeksi syödäkseen.

Tämän karun todellisuuden allekirjoittaa myös Yhteishyvän tavoittama pääkaupunkiseudulla asuva yksinhuoltajaäiti, jonka lapsi on jo lukioikäinen.

”Mietin päivittäin, miten paljon rahaa minulla on käytössä. On ihan kauheaa puhua lapselle rahasta, mutta eihän sitä voi peitellä. Hän on tiennyt jo kauan tilanteestamme”, nainen kertoo nimettömänä Yhteishyvälle.

”Lapselleni olen takonut päähän, että koulussa pitää syödä.”

Mistä ruoasta et haluaisi tinkiä? Jos sinulla on tai olisi lapsia elätettävänä ja käytössäsi ruokaostoksiin 350 euroa kuukaudessa, mitkä seuraavista tuotteista päätyvät ostoskoriisi?

Julkaistu: 29.1.2019
Muokattu: 17.5.2019
Jaa Somessa