Paahdettu kurpitsasosekeitto
Paahdettu kurpitsasosekeitto
Yhteistyössä

Paahdettu kurpitsasosekeitto

Arvostele resepti
4 Annosta

60 min

Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Kurpitsa kuuluu syksyn sesonkiherkkuihin. Itäharjun Prisman palvelutorivastaava Jaakko Simonen tarjoilee keiton smetanavaahdon ja yrttiöljyn kera.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 dlrypsiöljyä
1/4 tlsuolaa
1/2 tlhunajaa
muutama oksa tuoretta persiljaa ja timjamia
120 g(1 prk) smetanaa
1 1/5 kg(1 iso kpl) myskikurpitsaa
rypsiöljyä
1 kplkeskikokoinen keltasipuli
1 kplvalkosipulinkynsi
1/2 kplpunainen chili
1 dlkuohukermaa
50 gvoita
3 - 4 dlvettä
suolaa
koristeluun paahdettuja kurpitsansiemeniä

Valmistus (Uuni 170°C)

  1. 1

    Tee yrttiöljy. Laita kaikki yrttiöljyn ainekset blenderiin ja soseuta hienoksi. Maista ja mausta tarvittaessa.

    MääräAinesosa
    1 dlrypsiöljyä
    1/4 tlsuolaa
    1/2 tlhunajaa
    muutama oksa tuoretta persiljaa ja timjamia
  2. 2

    Vaahdota smetana vatkaimella tai vispilällä kovaksi vaahdoksi.

    MääräAinesosa
    120 g(1 prk) smetanaa
  3. 3

    Tee kurpitsasosekeitto. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen (kiertoilma, 200 astetta tavallisessa uunissa). Leikkaa kurpitsa pitkittäin puoliksi. Kaavi siemenet pois. Sivele leikkuupinnoille öljyä ja laita uunivuokaan leikkuupinta alaspäin. Paahda uunissa 30 min. Sillä välin leikkaa sipuli puoliksi. Älä kuori. Sivele öljyä leikkuupinnoille ja jätä odottamaan. Leikkaa chili puoliksi ja kaavi sisältä siemenet pikkulusikan avulla. Kun kurpitsat ovat olleet uunissa 30 minuuttia laita sipuli (leikkauspinta alaspäin), chili ja valkosipulinkynsi myös uunivuokaan ja jatka paahtamista noin 20 min. Kun sekä kurpitsa että sipuli ovat niin pehmeitä, että niitä voi muussata haarukalla, ovat ne valmiita. Nosta uunivuoka pöydälle ja anna jäähtyä hetki. Kaavi kurpitsojen hedelmäliha blenderiin lusikalla. Lisää joukkoon chili, kuoritut sipulit ja valkosipuli. Lisää kerma, voi ja osa vedestä. Soseuta hienoksi. Lisää vettä tarvittaessa, kunnes koostumus on hyvä. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa. Jos kurpitsakeitto pysyy kuumana on se valmista nautittavaksi. Jos keitto on jäähtynyt kaada se kattilaan ja lämmitä pohjaa myöten sekoittaen.

    MääräAinesosa
    1 1/5 kg(1 iso kpl) myskikurpitsaa
    rypsiöljyä
    1 kplkeskikokoinen keltasipuli
    1 kplvalkosipulinkynsi
    1/2 kplpunainen chili
    1 dlkuohukermaa
    50 gvoita
    3 - 4 dlvettä
    suolaa
  4. 4

    Kaada kurpitsakeitto lautaselle ja koristele smetanavaahdolla sekä yrttiöljyllä. Viimeistele muutamalla paahdetulla kurpitsansiemenellä.

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Ravintosisältö

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: rypsiöljyä, suolaa, koristeluun paahdettuja kurpitsansiemeniä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Kuvat:
Foody Allen / Jenni Virta
27.9.2019
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä