Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Hotelliemännän vinkit: Näin rentoudut hotellilomalla

Teksti:
Katja Palomäki
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 30.11.2016
|
Muokattu: 31.8.2020
Break Sokos Hotel kolin hotelliemäntä Sari Otalahti kertoo, mitä hotellilomalla kannattaa tehdä.

"Vastuullani on laaja tehtäväkenttä Kolilla hotelliemäntänä. Vastaan siivouksen osa-alueesta sekä hotellissa että kylpylässä. Usein on monta rautaa tulessa ja sesonki-työssä syntyy paineita, mutta nautin siitä.

Eniten minua motivoivat muutos ja uuden suunnittelu. Se, miten asioita voi tehdä aiempaa paremmin. Onnistumiset ja asiak­kaiden hyvät palautteet tuottavat iloa. Olen itsekin yllättynyt, miten paljon nautin työstäni, vaikka työmatkaa on 75 kilometriä Joensuusta saakka.

Joulu Kolilla on perinteisen idyllinen. Tänne saapuu luonnosta ja kylpylän rauhasta nauttijoita, jotka haluavat syödä hyvin ja herkutella käsin tehdyillä karjalan­piirakoilla. Joulun jälkeen hotelli täyttyy luontoelämyksiä hakevista turisteista."

Sarin vinkit hotellilomalle

  1. Riko arkirutiinit, kun tulet hotelliin. Elä eri tavalla kuin kotona. Ota mukaan ulkovarusteet ja hyvä kirja. 
  2. Hyödynnä kaikkia hotellin palveluita. Käy saunassa, kylpylässä tai hieronnassa ja herkuttele hotellin ravintolassa. 
  3. Nauti täysillä vapaastasi hotellissa, jätä arjen stressi ja työt kotiin. Pidä aistit auki. Hotellilomalla lataat akut täyteen.