Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Ossi Saarisen ottama kuva ketunpoikasista on hänen tunnetuin teoksensa.

Suloiset luontokuvat nostivat suomalaisen Ossin hurjaan Instagram-suosioon – ”Ketut ovat suosikkini”

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Ossi Saarinen, Taneli Lehtinen
Julkaistu: 24.4.2019
|
Muokattu: 1.4.2022
Ossi Saarinen, 22, on kerännyt sosiaalisessa mediassa jo yli 170 000 seuraajaa. Kun näkee kuvat, ei tarvitse ihmetellä miksi.

Valokuvaaja Ossi Saarinen tunnetaan Instagramissa nimellä Soosseli, ja hänen kuviaan on ihasteltu muun muassa brittilehdissä The Daily Mail ja Metro. Mutta miten kaikki sai alkunsa?

”Laitoin ekoja kuvia Instagramiin joskus vuonna 2014. Ne olivat satunnaisia kuvia elämästäni ja vuonna 2015 otin ekat kuvat järjestelmäkameralla”, Saarinen kertoo.

Seuraajia ei heti alussa kertynyt tiuhaa tahtia. Kunnon sysäys tuli vasta parin vuoden jälkeen.

”Keväällä 2017 sain ketunpennut kuvattua ja siitä se lähti kunnolla liikkeelle. Kuvat alkoivat levitä Instagramin sisällä ja kansainvälisiä seuraajia tuli paljon.”

Ketuista onkin sittemmin tullut oikea Soosselin tavaramerkki.

”Kuvattavat lajit ovat tulleet sen mukaan, mitä olen sattunut löytymään. Ketut ovat oma suosikkini, sillä ne ovat mielenkiintoisia eläimiä ja sopivan haasteellisia: niiden löytäminen on vaikeata ja ne liikkuvat pääasiassa pimeän aikaan”, hän perustelee.

Kuvauspaikat julkisen liikenteen piirissä

Saarinen opiskelee maantiedettä Helsingin yliopistossa. Opiskelijalla ei ole omaa autoa, jolla hän liikkuisi paikasta toiseen.

”Liikun ihan julkisilla kulkuneuvoilla ja pyörällä. Kuvauspaikat ovat pääasiassa Helsingin ja Espoon alueella”, hän paljastaa.

Radisson Blu Plazassa 15.5.–30.9.2019 järjestettävä näyttely on Ossi "Soosseli" Saarisen ensimmäinen oma valokuvanäyttely. Esillä on 15 tarkkaan valikoitua kuvaa.

Instagramin kautta esille noussut valokuvaaja on siinä mielessä poikkeuksellinen, ettei hän ole vielä juurikaan osallistunut kilpailuihin tai nimeä ulkomuistista esikuviaan.

”En hirveästi mieti, millaisia kuvia muut ottavat”, Saarinen vastaa.

Näyttely Radisson Blu Plazassa 15.5.–30.9.2019

  • Helsinki Wildlife by Soosseli -näyttely on avoinna yleisölle maksutta Helsingissä Radisson Blu Plazan ravintolasalissa.

  • Valokuvateokset myydään 30.9.2019 järjestettävässä huutokaupassa, jonka tuotto ohjataan SOS Lapsikylälle.

  • Näyttely on kolmas Plaza Restaurantin järjestämä taidenäyttely.

Luonto: