Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Hotelliasiakkaiden vastaanottopalvelut ovat Coffee House Wiklundin yhteydessä ja palvelevat ympäri vuorokauden.

Tästä se alkaa: Turun keskustassa avautui uudistunut Original Sokos Hotel Wiklund – ja lisää on tulossa

Teksti:
Katri Saukkonen
Kuvat:
Samuli Tähtinen / Star Image Oy, Sokos Hotels
Julkaistu: 14.3.2019
|
Muokattu: 31.8.2020
Turun Osuuskaupalla on käynnissä ennätyksellinen yli 100 miljoonan euron investointiohjelma Varsinais-Suomessa. Yksi sen tuloksista on Original Sokos Hotel Wiklund, joka toi Turkuun jotain ainutlaatuista.

Turun hotellitarjonnassa on meneillään suuri uudistus. Turun Osuuskauppa avaa vuoden sisällä kolme hotellia kaupunkiin.

Original Sokos Hotel Wiklund avautui uudistuneena maaliskuussa 2019. Uudistunut Solo Sokos Hotel Turun Seurahuone avautuu huhtikuussa 2019 ja kokonaan uusi Original Sokos Hotel Kupittaa vuoden 2020 alussa.

Matkailu- ja ravitsemiskaupan investointeihin lukeutuu myös Radisson Blu Marina Palace Hotelin laajennuksen suunnittelu.

Erilaisten hotellien kokonaisuus on mietitty niin, että se istuu parhaiten juuri Turkuun ja palvelee erilaisia tarpeita.

Urbaani hotelli palveluiden keskellä

Sokos Hotel Wiklund sijaitsee aivan Turun keskustassa, kulttuuritarjonnan ja historiallisten nähtävyyksien keskellä. Hotelli on Turun, mutta myös koko Suomen mittakaavassa ainutlaatuinen.

”Me ollaan sun paras kaveri Turus”, Original Sokos Hotel Wiklundin hotellinjohtaja Tarja Jalonen kuvailee hotellia.

Kauppakeskus Wiklundin yhteydessä toimiva hotelli on kaupungin ensimmäinen ja ainoa hotelli, jonka kanssa saman katon alta löytyy kattava kirjo palveluita kuten useita ravintoloita, kauneushoitola ja Sokos-tavaratalo.

”Täältä ei tarvitse välttämättä poistua ollenkaan koko viikonloppuna”, Jalonen naurahtaa.

Vaikka hotelli sijaitsee Turun keskustan sykkeessä, tarjoaa se asiakkaille paikan rauhoittumiseen. Huoneet on suunniteltu harmonisiksi, eikä niissä ole ylimääräisiä ärsykkeitä.

Pieni ripaus Turkua huoneissa toki on: esillä on turkulaisen taiteilijan Mika Lietzenin tekemiä taideteoksia, joissa näkyy Turun eri kaupunginosia.

22-hengen huoneisto ja kiikut kokoustilassa

Original Sokos Hotel Wiklund sopii Jalosen mukaan etenkin työmatkalaisille, laatuaikaa viettäville pariskunnille ja ystävyksille tai vaikkapa shoppailumatkalle Turkuun saapuville äideille ja tyttärille.

”Erikoisuutena meillä on tarjolla quatro-huone, jossa voidaan väliovien ansiosta yhdistää viisi huonetta yhdeksi isoksi kokonaisuudeksi. Tällöin jopa 22 henkeä voi majoittua samaan huoneistoon”, Jalonen kertoo.

Tämä on Suomen mittakaavassa ainutlaatuista. Uniikkia on sekin, että hotellin vappuna 2019 avautuvissa kokoustiloissa voi istua 2-hengen soutuveneissä tai kiikkua keinussa. Työskentelyä voi jatkaa hotellin yhteisöllisessä cowork-tilassa, joka sopii myös muuhun seurusteluun.

Vappuna avautuva Walo Rooftop Bar -kattobaari on ensimmäinen laatuaan Turussa. Siellä pääsee nauttimaan vaikkapa cocktaileista ja ihailemaan samalla Turun kaunista jokirantaa.

”Kaksikerroksisen baarin ylin eli hotellin 10. kerros on kokonaan taivasalla”, Jalonen sanoo.

Hotellinjohtajan vinkit: 5 syytä matkustaa Turkuun

  1. FinFringe: Suomen ensimmäinen esittävän taiteen Fringe-festivaali järjestetään 10.–12.5. Maailmanlaajuisesti tapahtumia järjestetään yli 250. Lue lisää tapahtumasta >>
  2. Uusi ”Kesärauha-festivaali”: Oikea huippuviikonloppu 14.–16.6., jolloin järjestetään Neitsytperunafestivaali, Aurajoen Vauhtiajot, klassikkoautotapahtuma Concours d’Elegance ja Turku Airshow.
  3. Turun Linnan Turnajaiset: Ritarit saapuvat kolmatta kertaa Turun Linnalle 11.–14.7. Katso lisätietoja >>
  4. Urheilukuukausi: Elokuu on oikea urheilukuukausi. Challenge Finland Triathlon 9.–11.8., CrossFit Turun Tuomiopäivä 16.–17.8., Paavo Nurmi Marathon 17.8. ja Turku Touring Pyöräily 18.8.
  5. Agilityn MM-kisat: Koirat valtaavat Turun 19.–22.9. Lisätietoa tapahtumasta >>

Lue myös

Lisää aiheesta