Ahvenkeitto

Arvostele resepti
3 Annosta

15 min

Maukas ahvenkeitto syntyy ahvenfileitä käyttämällä. Ripottele keiton pinnalle tilliä.

Ainekset (3 annosta)

MääräAinesosa
1 kpl(300 g) pakasteahvenfileitä tai saman verran tuoreita fileitä
3 kplkeskikokoista perunaa
1 kplporkkana
1 kplpieni sipuli
5 dlvettä
5 kplmaustepippuria
1 tlsuolaa
pala purjoa

Suurus

2 dlmaitoa
1 rklvehnäjauhoja

Pinnalle

2 rklhienonnettua tilliä

Valmistus

  1. 1

    Anna ahvenfileiden sulaa rauhassa, pakkauksen ohjeen mukaan. Pese, kuori ja paloittele perunat ja porkkana. Kuori ja hienonna sipuli. Kiehauta vesi. Lisää kasvikset ja mausteet. Keitä 5 minuuttia. Poista ahvenfileistä pystyruodot leikkaamalla fileiden pääpuolesta ruotojonon kummallekin puolelle viilto ja leikkaa kolmiomainen ruotojono irti. Paloittele ahvenfileet. Huuhtele ja paloittele purjo. Lisää kattilaan purjot ja kalapalat. Jatka keittämistä 5 minuuttia. Sekoita suurus sekoittamalla jauhot maidon joukkoon. Lisää suurus keittoon. Kiehauta ja anna hautua 5 minuuttia. Ripottele keiton pinnalle tilliä.

  2. 2

    Poista ahvenfileistä pystyruodot leikkaamalla fileiden pääpuolesta ruotojonon kummallekin puolelle viilto ja leikkaa kolmiomainen ruotojono irti. Paloittele ahvenfileet. Huuhtele ja paloittele purjo. Lisää kattilaan purjot ja kalapalat. Jatka keittämistä 5 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1 kpl(300 g) pakasteahvenfileitä tai saman verran tuoreita fileitä
    pala purjoa
  3. 3

    Sekoita suurus sekoittamalla jauhot maidon joukkoon. Lisää suurus keittoon. Kiehauta ja anna hautua 5 minuuttia. Ripottele keiton pinnalle tilliä.

    MääräAinesosa
    2 dlmaitoa
    1 rklvehnäjauhoja
    2 rklhienonnettua tilliä

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 5 dl Vettä, Maustepippuria, 1 tl Suolaa, Pala purjoa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
24.7.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä