Amerikkalainen vadelmabrownie
45 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Mehevään suklaabrownieen upotetaan raikkaita vadelmasattumia. Helppo, ilman sähkövatkainta valmistuva herkku taltuttaa taatusti makeannälän.
| 100 g | tummaa suklaata |
| 100 g | leivontamargariinia |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 3 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 dl | kaakaojauhetta |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 2 dl | kaurajuomaa |
| 2 dl | (100 g) (pakaste)vadelmia |
- 1.
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vuoraa uunivuoka (koko noin 18 x 22 cm) leivinpaperilla.
- 2.
Paloittele suklaa. Sulata margariini kattilassa miedolla lämmöllä. Lisää suklaa kattilaan ja sekoita haarukkavatkaimella, kunnes suklaa sulaa. Sekoita sokeri suklaaseokseen ja siirrä kattila pois hellalta. Anna seoksen jäähtyä kädenlämpöiseksi.
- 3.
Mittaa jauhot, kaakao, leivinjauhe ja vaniljasokeri kulhoon, sekoita puhtaalla haarukkavatkaimella. Lisää suklaaseos ja kaurajuoma, ja sekoita tasaiseksi.
- 4.
Levitä taikina vuokaan. Painele (jäiset) marjat taikinaan.
- 5.
Paista brownieta uunin keskitasolla 25−30 minuuttia. Se saa jäädä sisältä taikinamaiseksi.
Mehevään suklaabrownieen upotetaan raikkaita vadelmasattumia. Helppo, ilman sähkövatkainta valmistuva herkku taltuttaa taatusti makeannälän.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 100 g | tummaa suklaata |
| 100 g | leivontamargariinia |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 3 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 dl | kaakaojauhetta |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 2 dl | kaurajuomaa |
| 2 dl | (100 g) (pakaste)vadelmia |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vuoraa uunivuoka (koko noin 18 x 22 cm) leivinpaperilla.
- 2
Paloittele suklaa. Sulata margariini kattilassa miedolla lämmöllä. Lisää suklaa kattilaan ja sekoita haarukkavatkaimella, kunnes suklaa sulaa. Sekoita sokeri suklaaseokseen ja siirrä kattila pois hellalta. Anna seoksen jäähtyä kädenlämpöiseksi.
Määrä Ainesosa 100 g tummaa suklaata 100 g leivontamargariinia 1 1/2 dl sokeria - 3
Mittaa jauhot, kaakao, leivinjauhe ja vaniljasokeri kulhoon, sekoita puhtaalla haarukkavatkaimella. Lisää suklaaseos ja kaurajuoma, ja sekoita tasaiseksi.
Määrä Ainesosa 3 dl vehnäjauhoja 1/2 dl kaakaojauhetta 1 tl leivinjauhetta 1 tl vaniljasokeria 2 dl kaurajuomaa - 4
Levitä taikina vuokaan. Painele (jäiset) marjat taikinaan.
Määrä Ainesosa 2 dl (100 g) (pakaste)vadelmia - 5
Paista brownieta uunin keskitasolla 25−30 minuuttia. Se saa jäädä sisältä taikinamaiseksi.
Vinkki: Käytä maidotonta tummaa suklaata ja maidotonta margariinia, niin browniesta tulee vegaaninen.
Ravintosisältö
339
Energiaa kcal
1418
Energiaa kj
15,1 g
Rasvaa
5,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
44,0 g
Hiilihydraatteja
23,5 g
Sokereita
3,0 g
Kuituja
4,6 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
339
Energiaa kcal
1418
Energiaa kj
15,1 g
Rasvaa
5,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
44,0 g
Hiilihydraatteja
23,5 g
Sokereita
3,0 g
Kuituja
4,6 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























