Amerikkalainen vadelmabrownie

arvosana5/5

(1)arvio
8 Palaa

45 min (josta 15 min aktiivista)

Mehevään suklaabrownieen upotetaan raikkaita vadelmasattumia. Helppo, ilman sähkövatkainta valmistuva herkku taltuttaa taatusti makeannälän.

Ainekset

MääräAinesosa
100 gtummaa suklaata
100 gleivontamargariinia
1 1/2 dlsokeria
3 dlvehnäjauhoja
1/2 dlkaakaojauhetta
1 tlleivinjauhetta
1 tlvaniljasokeria
2 dlkaurajuomaa
2 dl(100 g) (pakaste)vadelmia

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vuoraa uunivuoka (koko noin 18 x 22 cm) leivinpaperilla.

  2. 2

    Paloittele suklaa. Sulata margariini kattilassa miedolla lämmöllä. Lisää suklaa kattilaan ja sekoita haarukkavatkaimella, kunnes suklaa sulaa. Sekoita sokeri suklaaseokseen ja siirrä kattila pois hellalta. Anna seoksen jäähtyä kädenlämpöiseksi.

    MääräAinesosa
    100 gtummaa suklaata
    100 gleivontamargariinia
    1 1/2 dlsokeria
  3. 3

    Mittaa jauhot, kaakao, leivinjauhe ja vaniljasokeri kulhoon, sekoita puhtaalla haarukkavatkaimella. Lisää suklaaseos ja kaurajuoma, ja sekoita tasaiseksi.

    MääräAinesosa
    3 dlvehnäjauhoja
    1/2 dlkaakaojauhetta
    1 tlleivinjauhetta
    1 tlvaniljasokeria
    2 dlkaurajuomaa
  4. 4

    Levitä taikina vuokaan. Painele (jäiset) marjat taikinaan.

    MääräAinesosa
    2 dl(100 g) (pakaste)vadelmia
  5. 5

    Paista brownieta uunin keskitasolla 25−30 minuuttia. Se saa jäädä sisältä taikinamaiseksi.

Vinkki: Käytä maidotonta tummaa suklaata ja maidotonta margariinia, niin browniesta tulee vegaaninen.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Panu Pälviä
20.9.2021
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä