Ananas -tarte tatin

Arvostele resepti
4 Annosta

15 min

Klassikkotorttuna tunnettu omenainen Tarte Tatin valmistetaan nyt säilykeananaksesta.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
4 kpllehtitaikinalevyä
1 kpl(227 / 137 g) säilykeananasrenkaita
50 gvoita
3/4 dlfariinisokeria
1 kpllimetin kuori

Valmistus

  1. 1

    Sulata taikinalevyt. Aseta kolme levyä vierekkäin, hieman päällekkäin. Aseta neljäs vaakasuoraan rivistön alaosaan. Painele taikinalevyt hyvin yhteen neliöksi ja kauli kevyesti suuremmaksi levyksi. Pyöristä veitsellä kulmia.
    Valuta ananasviipaleet. Kuumenna voi ja sokeri valurautapannulla kunnes sokeri alkaa karamellisoitua. Ota pannu jäähtymään.
    Lisää pannulle ananasviipaleet ja mausta pestyn limetin raastetulla kuorella.
    Nosta taikina pannun päälle kaulimen avulla. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä. Kumoa piiras tarjoilulautaselle.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Lehtitaikinalevyä, Limetin kuori.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä