Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Ananas -tarte tatin

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Klassikkotorttuna tunnettu omenainen Tarte Tatin valmistetaan nyt säilykeananaksesta.

Ainekset

4 kpl
Lehtitaikinalevyä
1 kpl
(227 / 137 g) säilykeananasrenkaita
50 g
Voita
3/4 dl
Fariinisokeria
1 kpl
Limetin kuori

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sulata taikinalevyt. Aseta kolme levyä vierekkäin, hieman päällekkäin. Aseta neljäs vaakasuoraan rivistön alaosaan. Painele taikinalevyt hyvin yhteen neliöksi ja kauli kevyesti suuremmaksi levyksi. Pyöristä veitsellä kulmia.
Valuta ananasviipaleet. Kuumenna voi ja sokeri valurautapannulla kunnes sokeri alkaa karamellisoitua. Ota pannu jäähtymään.
Lisää pannulle ananasviipaleet ja mausta pestyn limetin raastetulla kuorella.
Nosta taikina pannun päälle kaulimen avulla. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä. Kumoa piiras tarjoilulautaselle.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 24.3.2016
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

164

684

10,3 g

6,5 g

17,8 g

17,8 g

0,3 g

0,3 g

0,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Lehtitaikinalevyä,

Limetin kuori.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli