Appelsiini-basilikalohi

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kplruukku basilikaa
80 gpinjansiemeniä
1 tlsinappia
2 rklappelsiinimehua
1 tlraastettua appelsiini kuorta
1/4 dloliiviöljyä
1 kplvalkosipulin kynsi
600 glohi- tai kirjolohifileetä
suolaa
rouhittua mustapippuria

Lisäksi:

1 kpl(250 g) kirsikkatomaatteja
oliiviöljyä

Valmistus

  1. 1

    Kuumenna uuni 200 asteeseen. Jauha basilika, pinjansiemenet, sinappi, appelsiinin mehu ja kuori tehosekoittimessa tahnaksi. Lisää oliiviöljy tasaisena nauhana koneen vielä käydessä. Kuori ja murskaa valkosipulinkynsi joukkoon. Mausta lohipala suolalla ja mustapippurilla. Levitä appelsiini-basilikapäällys lohen päälle. Siirrä lohi leivinpaperin päälle uunipellille. Huuhtele ja asettele kirsikkatomaatit kalan viereen. Pirskota niiden päälle oliiviöljyä. Paista uunin keskitasolla noin 30 minuuttia, kunnes kala on kypsää. Tarjoa perunan tai riisin kanssa.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025