Appelsiini-basilikalohi - Yhteishyvä

Appelsiini-basilikalohi

???
Annokset
4
Jaa Somessa

Ainekset

1 kpl
Ruukku basilikaa
80 g
Pinjansiemeniä
1 tl
Sinappia
2 rkl
Appelsiinimehua
1 tl
Raastettua appelsiini kuorta
1/4 dl
Oliiviöljyä
1 kpl
Valkosipulin kynsi
600 g
Lohi- tai kirjolohifileetä
Suolaa
Rouhittua mustapippuria

LISÄKSI:

1 kpl
(250 g) kirsikkatomaatteja
Oliiviöljyä

Näin teet

1

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Jauha basilika, pinjansiemenet, sinappi, appelsiinin mehu ja kuori tehosekoittimessa tahnaksi. Lisää oliiviöljy tasaisena nauhana koneen vielä käydessä. Kuori ja murskaa valkosipulinkynsi joukkoon. Mausta lohipala suolalla ja mustapippurilla. Levitä appelsiini-basilikapäällys lohen päälle. Siirrä lohi leivinpaperin päälle uunipellille. Huuhtele ja asettele kirsikkatomaatit kalan viereen. Pirskota niiden päälle oliiviöljyä. Paista uunin keskitasolla noin 30 minuuttia, kunnes kala on kypsää. Tarjoa perunan tai riisin kanssa.

Resepti
Krista Niiniharju
Kuvat
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 20.10.2008
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa