Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Appelsiini-basilikalohi

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

1 kpl
Ruukku basilikaa
80 g
Pinjansiemeniä
1 tl
Sinappia
2 rkl
Appelsiinimehua
1 tl
Raastettua appelsiini kuorta
1/4 dl
Oliiviöljyä
1 kpl
Valkosipulin kynsi
600 g
Lohi- tai kirjolohifileetä
Suolaa
Rouhittua mustapippuria

Lisäksi:

1 kpl
(250 g) kirsikkatomaatteja
Oliiviöljyä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Jauha basilika, pinjansiemenet, sinappi, appelsiinin mehu ja kuori tehosekoittimessa tahnaksi. Lisää oliiviöljy tasaisena nauhana koneen vielä käydessä. Kuori ja murskaa valkosipulinkynsi joukkoon. Mausta lohipala suolalla ja mustapippurilla. Levitä appelsiini-basilikapäällys lohen päälle. Siirrä lohi leivinpaperin päälle uunipellille. Huuhtele ja asettele kirsikkatomaatit kalan viereen. Pirskota niiden päälle oliiviöljyä. Paista uunin keskitasolla noin 30 minuuttia, kunnes kala on kypsää. Tarjoa perunan tai riisin kanssa.

Miltä maistui?
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 20.10.2008
|
Muokattu: 1.4.2022

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.