Appelsiini-mantelileivokset

Arvostele resepti
12 Kappaletta

Mehevien leivoksien valmistelu kannattaa aloittaa jo tarjoilua edeltävänä päivänä, jotta pohja ehtii jäähtyä ja vetäytyä ennen tuorejuustolla kuorruttamista.

Ainekset

MääräAinesosa
150 gmantelimassaa
150 gmargariinia
1 1/2 dlsokeria
3 kplkananmunaa
3 dlvehnäjauhoja
2 tlleivinjauhetta
1 tlvaniljasokeria
1 kplappelsiinin raastettu kuori
1 dlappelsiinimehua

Pinnalle

1 kpl(200 g) appelsiinituorejuustoa
1/2 dlkookoshiutaleita

Valmistus

  1. 1

    Mittaa mantelimassa, margariini ja sokeri monitoimikoneeseen, jossa on leikkuuterä. Aja tasaiseksi. Lisää munat, keskenään sekoitetut kuivat aineet, appelsiinin kuoriraaste ja appelsiinimehu. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

    Levitä taikina tasaisesti leivinpaperoidun reunallisen paistovuoan (n. 22 x 29 cm) päälle. Paista 175-asteisessa uunissa 30–35 minuuttia.

    Anna levyn jäähtyä hyvin, mieluiten seuraavaan päivään. Käännä levy varoen ylösalaisin. Notkista tuorejuusto ja levitä kakkulevyn päälle. Ripottele pinnalle kookoshiutaleita.

    Vinkki: Voit myös paistaa taikinan pyöreässä irtopohjavuoassa (halk. 24 cm) ja leikata valmiin kakun kolmionmuotoisiksi paloiksi.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 150 g Margariinia, 2 tl Leivinjauhetta, 1 tl Vaniljasokeria, Appelsiinin raastettu kuori.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä