Appelsiini-mantelileivokset | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Appelsiini-mantelileivokset

Fork and knife
12 Kappaletta
Fork and knife
12 Kappaletta
Mehevien leivoksien valmistelu kannattaa aloittaa jo tarjoilua edeltävänä päivänä, jotta pohja ehtii jäähtyä ja vetäytyä ennen tuorejuustolla kuorruttamista.

Ainekset

150 g
Mantelimassaa
150 g
Margariinia
1 1/2 dl
Sokeria
3 kpl
Kananmunaa
3 dl
Vehnäjauhoja
2 tl
Leivinjauhetta
1 tl
Vaniljasokeria
1 kpl
Appelsiinin raastettu kuori
1 dl
Appelsiinimehua

pinnalle

1 kpl
(200 g) appelsiinituorejuustoa
1/2 dl
Kookoshiutaleita

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Mittaa mantelimassa, margariini ja sokeri monitoimikoneeseen, jossa on leikkuuterä. Aja tasaiseksi. Lisää munat, keskenään sekoitetut kuivat aineet, appelsiinin kuoriraaste ja appelsiinimehu. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Levitä taikina tasaisesti leivinpaperoidun reunallisen paistovuoan (n. 22 x 29 cm) päälle. Paista 175-asteisessa uunissa 30–35 minuuttia.

Anna levyn jäähtyä hyvin, mieluiten seuraavaan päivään. Käännä levy varoen ylösalaisin. Notkista tuorejuusto ja levitä kakkulevyn päälle. Ripottele pinnalle kookoshiutaleita.

Vinkki: Voit myös paistaa taikinan pyöreässä irtopohjavuoassa (halk. 24 cm) ja leikata valmiin kakun kolmionmuotoisiksi paloiksi.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 29.12.2015
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

840

201

6,3 g

1,8 g

29,5 g

17,0 g

1,1 g

5,4 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

150 g Margariinia,

2 tl Leivinjauhetta,

1 tl Vaniljasokeria,

Appelsiinin raastettu kuori.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli