Appelsiini-porkkanasalaatti

Appelsiini ja porkkana ovat aina makoisa yhdistelmä. Appelsiini-porkkanasalaatti saa makua ja ruokaisuutta kikherneistä ja mantelista. Hunaja-oliiviöljysalaattikastike viimeistelee salaatin

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kplappelsiini
3 kplisoa porkkanaa
1 kpl(285/ 175 g) esikeitettyjä kikherneitä
1 dlmantelilastuja

Kastike

2 rkloliiviöljyä
1 rklhunajaa
1 rklhienonnettua persiljaa
1/4 tljauhettua juustokuminaa
suolaa
rouhittua mustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja leikkaa appelsiini kalvottomiksi lohkoiksi. Kuori ja raasta porkkanat. Huuhtele ja valuta kikherneet. Sekoita kastikkeen ainekset ja kaada seos salaattiin.

    Paahda mantelilastut, lisää salaattiin ja sekoita kevyesti.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0,25 tl Jauhettua juustokuminaa, Suolaa, Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025