Appelsiini-porkkanasalaatti | Salaatit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Appelsiini-porkkanasalaatti

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Appelsiini ja porkkana ovat aina makoisa yhdistelmä. Appelsiini-porkkanasalaatti saa makua ja ruokaisuutta kikherneistä ja mantelista. Hunaja-oliiviöljysalaattikastike viimeistelee salaatin

Ainekset

1 kpl
Appelsiini
3 kpl
Isoa porkkanaa
1 kpl
(285/ 175 g) esikeitettyjä kikherneitä
1 dl
Mantelilastuja

kastike

2 rkl
Oliiviöljyä
1 rkl
Hunajaa
1 rkl
Hienonnettua persiljaa
1/4 tl
Jauhettua juustokuminaa
Suolaa
Rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuori ja leikkaa appelsiini kalvottomiksi lohkoiksi. Kuori ja raasta porkkanat. Huuhtele ja valuta kikherneet. Sekoita kastikkeen ainekset ja kaada seos salaattiin.

Paahda mantelilastut, lisää salaattiin ja sekoita kevyesti.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 29.12.2015
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

926

221

16,0 g

1,8 g

12,0 g

10,3 g

4,3 g

5,5 g

0,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,25 tl Jauhettua juustokuminaa,

Suolaa,

Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli