Appelsiini-porkkanasalaatti | Salaatit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Appelsiini-porkkanasalaatti

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Appelsiini ja porkkana ovat aina makoisa yhdistelmä. Appelsiini-porkkanasalaatti saa makua ja ruokaisuutta kikherneistä ja mantelista. Hunaja-oliiviöljysalaattikastike viimeistelee salaatin

Ainekset

1 kpl
Appelsiini
3 kpl
Isoa porkkanaa
1 kpl
(285/ 175 g) esikeitettyjä kikherneitä
1 dl
Mantelilastuja

kastike

2 rkl
Oliiviöljyä
1 rkl
Hunajaa
1 rkl
Hienonnettua persiljaa
1/4 tl
Jauhettua juustokuminaa
Suolaa
Rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuori ja leikkaa appelsiini kalvottomiksi lohkoiksi. Kuori ja raasta porkkanat. Huuhtele ja valuta kikherneet. Sekoita kastikkeen ainekset ja kaada seos salaattiin.

Paahda mantelilastut, lisää salaattiin ja sekoita kevyesti.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 29.12.2015
Muokattu: 8.2.2021

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

926

221

16,0 g

1,8 g

12,0 g

10,3 g

4,3 g

5,5 g

0,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,25 tl Jauhettua juustokuminaa,

Suolaa,

Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli