Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Appelsiini-suklaakääretorttu

Appelsiini-suklaakääretorttu

timer-icon45 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
12 Palaa
Fork and knife
12 Palaa
Täytä kaakaoinen kääretorttu mehukkailla ja aromikkailla veriappelsiineilla. Täyteläisyyttä tuovat pehmeän vaniljainen tuorejuusto ja samettinen jogurtti.

Ruokavaliot

Ainekset

pohja

4 kpl
kananmunaa
1 dl
sokeria
1 dl
perunajauhoja
1/2 dl
tummaa kaakaojauhetta
1 tl
leivinjauhetta

täyte

200 g
(1 rs) vaniljatuorejuustoa
150 g
(1 prk) paksua jogurttia
2 kpl
veriappelsiinia tai appelsiinia

lisäksi

sokeria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon ja kääntele varovasti nuolijalla tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperille pellille. Paista uunissa 8−10 minuuttia.

4 kpl
kananmunaa
1 dl
sokeria
1 dl
perunajauhoja
1/2 dl
tummaa kaakaojauhetta
1 tl
leivinjauhetta
2

Ripottele sokeria puhtaalle leivinpaperille ja kumoa kuuma kääretorttulevy sen päälle. Irrota päällimmäinen leivinpaperi torttulevystä varovasti vetäen ja anna jäähtyä.

sokeria
3

Sekoita tuorejuusto ja jogurtti kulhossa. Pese appelsiinit. Leikkaa appelsiinit terävällä veitsellä hedelmälihaa pitkin kalvottomiksi. Leikkaa lohkot irti yksi kerrallaan kalvoja pitkin. Leikkaa lohkot 3−4 osaan.

200 g
(1 rs) vaniljatuorejuustoa
150 g
(1 prk) paksua jogurttia
2 kpl
veriappelsiinia tai appelsiinia
4

Levitä tuorejuusto-jogurttiseos tasaiseksi kerrokseksi kääretorttulevylle. Ripottele pinnalle appelsiinipalat. Kääri levy tiukalle rullalle leivinpaperin avulla, jätä saumapuoli alle. Kääri torttu leivinpaperiin ja anna maustua jääkaapissa muutamia tunteja tai yön yli. Säilytä torttu jääkaapissa ja tarjoa parin päivän kuluessa.

Miltä maistui?(3 arviota)
Resepti:
Anni, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 22.1.2021
Muokattu: 9.6.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

146

610

5,4 g

2,5 g

18,8 g

14,4 g

1,2 g

4,6 g

0,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

sokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli