Appelsiini-suklaakääretorttu
45 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Täytä kaakaoinen kääretorttu mehukkailla ja aromikkailla veriappelsiineilla. Täyteläisyyttä tuovat pehmeän vaniljainen tuorejuusto ja samettinen jogurtti.
| Pohja | |
|---|---|
| 4 kpl | kananmunaa |
| 1 dl | sokeria |
| 1 dl | perunajauhoja |
| 1/2 dl | tummaa kaakaojauhetta |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| Täyte | |
| 200 g | (1 rs) vaniljatuorejuustoa |
| 150 g | (1 prk) paksua jogurttia |
| 2 kpl | veriappelsiinia tai appelsiinia |
| Lisäksi | |
| sokeria | |
- 1.
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon ja kääntele varovasti nuolijalla tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperille pellille. Paista uunissa 8−10 minuuttia.
- 2.
Ripottele sokeria puhtaalle leivinpaperille ja kumoa kuuma kääretorttulevy sen päälle. Irrota päällimmäinen leivinpaperi torttulevystä varovasti vetäen ja anna jäähtyä.
- 3.
Sekoita tuorejuusto ja jogurtti kulhossa. Pese appelsiinit. Leikkaa appelsiinit terävällä veitsellä hedelmälihaa pitkin kalvottomiksi. Leikkaa lohkot irti yksi kerrallaan kalvoja pitkin. Leikkaa lohkot 3−4 osaan.
- 4.
Levitä tuorejuusto-jogurttiseos tasaiseksi kerrokseksi kääretorttulevylle. Ripottele pinnalle appelsiinipalat. Kääri levy tiukalle rullalle leivinpaperin avulla, jätä saumapuoli alle. Kääri torttu leivinpaperiin ja anna maustua jääkaapissa muutamia tunteja tai yön yli. Säilytä torttu jääkaapissa ja tarjoa parin päivän kuluessa.
Appelsiini-suklaakääretorttu
arvosana4/5
45 min (josta 30 min aktiivista)
Täytä kaakaoinen kääretorttu mehukkailla ja aromikkailla veriappelsiineilla. Täyteläisyyttä tuovat pehmeän vaniljainen tuorejuusto ja samettinen jogurtti.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pohja | |
| 4 kpl | kananmunaa |
| 1 dl | sokeria |
| 1 dl | perunajauhoja |
| 1/2 dl | tummaa kaakaojauhetta |
| 1 tl | leivinjauhetta |
Täyte | |
| 200 g | (1 rs) vaniljatuorejuustoa |
| 150 g | (1 prk) paksua jogurttia |
| 2 kpl | veriappelsiinia tai appelsiinia |
Lisäksi | |
| sokeria | |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon ja kääntele varovasti nuolijalla tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperille pellille. Paista uunissa 8−10 minuuttia.
Määrä Ainesosa 4 kpl kananmunaa 1 dl sokeria 1 dl perunajauhoja 1/2 dl tummaa kaakaojauhetta 1 tl leivinjauhetta - 2
Ripottele sokeria puhtaalle leivinpaperille ja kumoa kuuma kääretorttulevy sen päälle. Irrota päällimmäinen leivinpaperi torttulevystä varovasti vetäen ja anna jäähtyä.
Määrä Ainesosa sokeria - 3
Sekoita tuorejuusto ja jogurtti kulhossa. Pese appelsiinit. Leikkaa appelsiinit terävällä veitsellä hedelmälihaa pitkin kalvottomiksi. Leikkaa lohkot irti yksi kerrallaan kalvoja pitkin. Leikkaa lohkot 3−4 osaan.
Määrä Ainesosa 200 g (1 rs) vaniljatuorejuustoa 150 g (1 prk) paksua jogurttia 2 kpl veriappelsiinia tai appelsiinia - 4
Levitä tuorejuusto-jogurttiseos tasaiseksi kerrokseksi kääretorttulevylle. Ripottele pinnalle appelsiinipalat. Kääri levy tiukalle rullalle leivinpaperin avulla, jätä saumapuoli alle. Kääri torttu leivinpaperiin ja anna maustua jääkaapissa muutamia tunteja tai yön yli. Säilytä torttu jääkaapissa ja tarjoa parin päivän kuluessa.
Ravintosisältö
146
Energiaa kcal
610
Energiaa kj
5,4 g
Rasvaa
2,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
18,8 g
Hiilihydraatteja
14,4 g
Sokereita
1,2 g
Kuituja
4,6 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
146
Energiaa kcal
610
Energiaa kj
5,4 g
Rasvaa
2,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
18,8 g
Hiilihydraatteja
14,4 g
Sokereita
1,2 g
Kuituja
4,6 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: sokeria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























