Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon ja kääntele varovasti nuolijalla tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperille pellille. Paista uunissa 8−10 minuuttia.
Ripottele sokeria puhtaalle leivinpaperille ja kumoa kuuma kääretorttulevy sen päälle. Irrota päällimmäinen leivinpaperi torttulevystä varovasti vetäen ja anna jäähtyä.
Sekoita tuorejuusto ja jogurtti kulhossa. Pese appelsiinit. Leikkaa appelsiinit terävällä veitsellä hedelmälihaa pitkin kalvottomiksi. Leikkaa lohkot irti yksi kerrallaan kalvoja pitkin. Leikkaa lohkot 3−4 osaan.
Levitä tuorejuusto-jogurttiseos tasaiseksi kerrokseksi kääretorttulevylle. Ripottele pinnalle appelsiinipalat. Kääri levy tiukalle rullalle leivinpaperin avulla, jätä saumapuoli alle. Kääri torttu leivinpaperiin ja anna maustua jääkaapissa muutamia tunteja tai yön yli. Säilytä torttu jääkaapissa ja tarjoa parin päivän kuluessa.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
428
102
2,9 g
1,2 g
14,3 g
9,9 g
1,2 g
3,8 g
0,2 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
200 g (1 rs) vaniljatuorejuustoa,
sokeria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli