Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon ja kääntele varovasti nuolijalla tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperille pellille. Paista uunissa 8−10 minuuttia.
Ripottele sokeria puhtaalle leivinpaperille ja kumoa kuuma kääretorttulevy sen päälle. Irrota päällimmäinen leivinpaperi torttulevystä varovasti vetäen ja anna jäähtyä.
Sekoita tuorejuusto ja jogurtti kulhossa. Pese appelsiinit. Leikkaa appelsiinit terävällä veitsellä hedelmälihaa pitkin kalvottomiksi. Leikkaa lohkot irti yksi kerrallaan kalvoja pitkin. Leikkaa lohkot 3−4 osaan.
Levitä tuorejuusto-jogurttiseos tasaiseksi kerrokseksi kääretorttulevylle. Ripottele pinnalle appelsiinipalat. Kääri levy tiukalle rullalle leivinpaperin avulla, jätä saumapuoli alle. Kääri torttu leivinpaperiin ja anna maustua jääkaapissa muutamia tunteja tai yön yli. Säilytä torttu jääkaapissa ja tarjoa parin päivän kuluessa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
146
610
5,4 g
2,5 g
18,8 g
14,4 g
1,2 g
4,6 g
0,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
sokeria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli