Appelsiinikääretorttu - Yhteishyvä

Appelsiinikääretorttu

???
Annokset
12
Valmistusaika
15 min
Jaa Somessa

Ainekset

4 kpl
Kananmunaa
1 1/2 dl
Sokeria
1 rkl
Vehnäjauhoja
1 dl
Perunajauhoja
2 rkl
Kaakaojauhetta
1 tl
Leivinjauhetta

TÄYTE:

2 kpl
Appelsiinia
1 dl
Kuohukermaa
200 g
Appelsiinituorejuustoa
2 rkl
Sokeria
1 tl
Vaniljasokeria

Näin teet

1

Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sekoita vehnäjauhot, perunajauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe kulhossa. Lisää jauhoseos siivilän läpi vaahtoon. Sekoita tasaiseksi. Levitä taikina uunipannulle leivinpaperin päälle. Paista 225 asteessa 5-8 minuuttia. Kumoa kääretorttulevy sokeroidulle leivinpaperille. Irrota pohjapaperi ja anna jäähtyä. Kuori ja paloittele appelsiinit. Vaahdota täytettä varten kerma, lisää tuorejuusto ja sokerit vatkaten. Sekoita appelsiininpalat joukkoon. Levitä täyte torttulevylle. Kääri torttu leivinpaperin avulla rullalle, jätä saumakohta alle. Anna tortun vetäytyä jääkaapissa paperiin käärittynä noin puoli tuntia ennen tarjoilua.

Resepti
Minna Saarni
Kuvat
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 26.12.2006
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa