Appelsiini tuo jouluiseen kalkkunaan upean vivahteen raikkautta.
Appelsiini tuo jouluiseen kalkkunaan upean vivahteen raikkautta.
Yhteistyössä

Appelsiinikalkkuna

Arvostele resepti
4 Annosta

Useita tunteja (josta 15 min aktiivista)

Yhteistyössä: Food Market Herkku

Ripauksella appelsiininkuoriraastetta saadaan kalkkunaan ihana maku.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kplminikalkkuna
50 ghuoneenlämpöistä voita
1 rklappelsiininkuoriraastetta
sormisuolaa ja mustapippuria myllystä

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Pyyhi kalkkuna päältä ja sisältä, ja tee nahkaan viiltoja.

    Mausta voi appelsiininkuorella ja työnnä sitä nahan ja lihan väliin. Mausta pinta suolalla ja pippurilla.

    MääräAinesosa
    sormisuolaa ja mustapippuria myllystä
    1 rklappelsiininkuoriraastetta
    50 ghuoneenlämpöistä voita
    1 kplminikalkkuna
  2. 2

    Työnnä lihalämpömittari koiven paksuimpaan kohtaan. Varo osumasta luuhun. Paista 175-asteisessa uunissa, kunnes mittari osoittaa 75 astetta.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
28.5.2020
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä