Appelsiiniletut

Nappaa talteen!
Lettuihin ja kastikkeeseen käytetään sekä appelsiinin mehu että kuori.
| 3 kpl | kananmunaa |
| 6 dl | maitoa |
| 3 dl | vehnäjauhoja |
| 2 tl | raastettua appelsiininkuorta |
| 1 rkl | sokeria |
| 1 tl | suolaa |
| Kastike | |
|---|---|
| 2 kpl | appelsiinin mehu |
| 2 rkl | sitruunamehua |
| 1 dl | tomusokeria |
| 2 tl | perunajauhoja |
| 25 g | voita |
- 1.
Sekoita munat ja maito, lisää jauhot ja mausteet. Anna taikinan turvota hetki ja paista siitä voissa isoja räiskäleitä tai pieniä lettuja. Sekoita kastikeainekset voita lukuun ottamatta kattilassa. Kiehauta seos ja ota pois levyltä. Lisää voi nokareina ja sekoita kastike tasaiseksi. Anna jäähtyä ja kaada lettujen päälle.
Appelsiiniletut
Lettuihin ja kastikkeeseen käytetään sekä appelsiinin mehu että kuori.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 3 kpl | kananmunaa |
| 6 dl | maitoa |
| 3 dl | vehnäjauhoja |
| 2 tl | raastettua appelsiininkuorta |
| 1 rkl | sokeria |
| 1 tl | suolaa |
Kastike | |
| 2 kpl | appelsiinin mehu |
| 2 rkl | sitruunamehua |
| 1 dl | tomusokeria |
| 2 tl | perunajauhoja |
| 25 g | voita |
Valmistus
- 1
Sekoita munat ja maito, lisää jauhot ja mausteet. Anna taikinan turvota hetki ja paista siitä voissa isoja räiskäleitä tai pieniä lettuja. Sekoita kastikeainekset voita lukuun ottamatta kattilassa. Kiehauta seos ja ota pois levyltä. Lisää voi nokareina ja sekoita kastike tasaiseksi. Anna jäähtyä ja kaada lettujen päälle.
Ravintosisältö
305
Energiaa kcal
1278
Energiaa kj
7,8 g
Rasvaa
3,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
45,8 g
Hiilihydraatteja
22,2 g
Sokereita
1,2 g
Kuituja
10,7 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
305
Energiaa kcal
1278
Energiaa kj
7,8 g
Rasvaa
3,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
45,8 g
Hiilihydraatteja
22,2 g
Sokereita
1,2 g
Kuituja
10,7 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 tl Raastettua appelsiininkuorta, 1 tl Suolaa, 2 tl Perunajauhoja.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























