Lettuihin ja kastikkeeseen käytetään sekä appelsiinin mehu että kuori.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
3 kplkananmunaa
6 dlmaitoa
3 dlvehnäjauhoja
2 tlraastettua appelsiininkuorta
1 rklsokeria
1 tlsuolaa

Kastike

2 kplappelsiinin mehu
2 rklsitruunamehua
1 dltomusokeria
2 tlperunajauhoja
25 gvoita

Valmistus

  1. 1

    Sekoita munat ja maito, lisää jauhot ja mausteet. Anna taikinan turvota hetki ja paista siitä voissa isoja räiskäleitä tai pieniä lettuja. Sekoita kastikeainekset voita lukuun ottamatta kattilassa. Kiehauta seos ja ota pois levyltä. Lisää voi nokareina ja sekoita kastike tasaiseksi. Anna jäähtyä ja kaada lettujen päälle.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 tl Raastettua appelsiininkuorta, 1 tl Suolaa, 2 tl Perunajauhoja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
23.7.2018
|
Päivitetty: 14.11.2025

Samankaltaisia reseptejä