Appelsiiniletut | Makeat leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Appelsiiniletut

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Lettuihin ja kastikkeeseen käytetään sekä appelsiinin mehu että kuori.

Ainekset

3 kpl
Kananmunaa
6 dl
Maitoa
3 dl
Vehnäjauhoja
2 tl
Raastettua appelsiininkuorta
1 rkl
Sokeria
1 tl
Suolaa

kastike

2 kpl
Appelsiinin mehu
2 rkl
Sitruunamehua
1 dl
Tomusokeria
2 tl
Perunajauhoja
25 g
Voita

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Sekoita munat ja maito, lisää jauhot ja mausteet. Anna taikinan turvota hetki ja paista siitä voissa isoja räiskäleitä tai pieniä lettuja. Sekoita kastikeainekset voita lukuun ottamatta kattilassa. Kiehauta seos ja ota pois levyltä. Lisää voi nokareina ja sekoita kastike tasaiseksi. Anna jäähtyä ja kaada lettujen päälle.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.1.2017
Muokattu: 27.2.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1278

305

7,8 g

3,8 g

45,8 g

22,2 g

1,2 g

10,7 g

0,3 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 tl Raastettua appelsiininkuorta,

1 tl Suolaa,

2 tl Perunajauhoja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli