Appelsiinilla maustettu palsternakka-porkkanasalaatti

Nappaa talteen!
Appelsiini ja hunaja maustavat uunijuurekset. Viimeistele kypsät juureslohkot rouhituilla pähkinöillä. Tarjoile vihersalaatin kanssa tai lihan tai kalan lisäkkeenä.
| 2 kpl | (noin 300 g) palsternakkaa |
| 500 g | porkkanaa |
| 1 kpl | appelsiini |
| 1 tl | suolaa |
| 2 rkl | juoksevaa hunajaa |
| 2 tl | kuminansiemeniä |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 1 dl | rouhittuja saksan- tai cashewpähkinöitä |
- 1.
Kuori palsternakat ja porkkanat ja leikkaa ne melko kapeiksi lohkoiksi. Nosta juureslohkot leivinpaperilla vuoratulle uunipellille tai laakeaan uunivuokaan.Pese appelsiini huolellisesti lämpimällä vedellä ja raasta sen kuori hienoksi. Purista appelsiinista mehu. Sekoita appelsiininkuori ja -mehu, suola, hunaja, kuminansiemenet ja öljy.Valuta mausteseos palsternakkojen ja porkkanoiden päälle ja sekoita niin, että mausteet leviävät tasaisesti.Paahda juureksia 225-asteisen uunin ylätasolla, noin 25 minuuttia tai kunnes ne saavat kauniin värin ja ovat kypsiä. Laske uunipelti alemmas, jos kasvikset saavat liiaksi väriä.Viimeistele kypsät juureslohkot rouhituilla pähkinöillä. Tarjoile vihersalaatin kanssa tai lihan tai kalan lisäkkeenä.
Appelsiinilla maustettu palsternakka-porkkanasalaatti
Appelsiini ja hunaja maustavat uunijuurekset. Viimeistele kypsät juureslohkot rouhituilla pähkinöillä. Tarjoile vihersalaatin kanssa tai lihan tai kalan lisäkkeenä.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 kpl | (noin 300 g) palsternakkaa |
| 500 g | porkkanaa |
| 1 kpl | appelsiini |
| 1 tl | suolaa |
| 2 rkl | juoksevaa hunajaa |
| 2 tl | kuminansiemeniä |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
Lisäksi | |
| 1 dl | rouhittuja saksan- tai cashewpähkinöitä |
Valmistus
- 1
Kuori palsternakat ja porkkanat ja leikkaa ne melko kapeiksi lohkoiksi. Nosta juureslohkot leivinpaperilla vuoratulle uunipellille tai laakeaan uunivuokaan.Pese appelsiini huolellisesti lämpimällä vedellä ja raasta sen kuori hienoksi. Purista appelsiinista mehu. Sekoita appelsiininkuori ja -mehu, suola, hunaja, kuminansiemenet ja öljy.Valuta mausteseos palsternakkojen ja porkkanoiden päälle ja sekoita niin, että mausteet leviävät tasaisesti.Paahda juureksia 225-asteisen uunin ylätasolla, noin 25 minuuttia tai kunnes ne saavat kauniin värin ja ovat kypsiä. Laske uunipelti alemmas, jos kasvikset saavat liiaksi väriä.Viimeistele kypsät juureslohkot rouhituilla pähkinöillä. Tarjoile vihersalaatin kanssa tai lihan tai kalan lisäkkeenä.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.





























