Appelsiinimaustettu porsaanfilee | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Appelsiinimaustettu porsaanfilee

Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Possunlihaan antaa makua aromikas mausteseos ja grillauksen lopuksi siveltävä glaseerauskastike.

Ainekset

2 kpl
(à n. 700 g) porsaan sisäfileetä
1 1/2 rkl
Rypsiöljyä
2 kpl
Appelsiinin kuori
2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 tl
Sinapinsiemeniä
1 tl
Fenkolinsiemeniä
1 1/2 tl
Hiutalesuolaa

glaseeraus

1 dl
Appelsiinimarmeladia
2 rkl
Soijaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Sivele fileiden pintaan öljy. Kuumenna grilli. Pese appelsiinit hyvin ja raasta niiden kuoret leivinpaperilla suojatun leikkuulaudan päälle. Raasta päälle valkosipulinkynnet. Rouhi sinapin- ja fenkolinsiemenet. Sirottele leikkuulaudalle suolan kanssa.
Grillaa fileisiin kaunis väri pintaan. Pyörittele fileet laudalla mausteseoksessa. Nosta fileet takaisin grilliin ja vähennä lämpöä. Kypsennä noin 25 minuuttia tai kunnes sisälämpötila on noin 72 astetta.
Kuumenna pienessä kattilassa appelsiinimarmeladi ja soija. Levitä lopuksi fileisiin grillissä glaseerausseos. Nosta fileet uunivuokaan ja peitä foliolla. Anna vetäytyä 10 minuuttia ennen leikkaamista.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 27.4.2016
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1007

241

9,3 g

2,6 g

7,1 g

6,9 g

0,1 g

31,9 g

0,9 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Appelsiinin kuori,

Valkosipulinkynttä,

1 tl Sinapinsiemeniä,

1 tl Fenkolinsiemeniä,

1,5 tl Hiutalesuolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli