Sivele fileiden pintaan öljy. Kuumenna grilli. Pese appelsiinit hyvin ja raasta niiden kuoret leivinpaperilla suojatun leikkuulaudan päälle. Raasta päälle valkosipulinkynnet. Rouhi sinapin- ja fenkolinsiemenet. Sirottele leikkuulaudalle suolan kanssa.
Grillaa fileisiin kaunis väri pintaan. Pyörittele fileet laudalla mausteseoksessa. Nosta fileet takaisin grilliin ja vähennä lämpöä. Kypsennä noin 25 minuuttia tai kunnes sisälämpötila on noin 72 astetta.
Kuumenna pienessä kattilassa appelsiinimarmeladi ja soija. Levitä lopuksi fileisiin grillissä glaseerausseos. Nosta fileet uunivuokaan ja peitä foliolla. Anna vetäytyä 10 minuuttia ennen leikkaamista.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1007
241
9,3 g
2,6 g
7,1 g
6,9 g
0,1 g
31,9 g
0,9 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Appelsiinin kuori,
Valkosipulinkynttä,
1 tl Sinapinsiemeniä,
1 tl Fenkolinsiemeniä,
1,5 tl Hiutalesuolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli