Appelsiinimaustettu porsaanfilee

Nappaa talteen!
Possunlihaan antaa makua aromikas mausteseos ja grillauksen lopuksi siveltävä glaseerauskastike.
| 2 kpl | (à n. 700 g) porsaan sisäfileetä |
| 1 1/2 rkl | rypsiöljyä |
| 2 kpl | appelsiinin kuori |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 tl | sinapinsiemeniä |
| 1 tl | fenkolinsiemeniä |
| 1 1/2 tl | hiutalesuolaa |
| Glaseeraus | |
|---|---|
| 1 dl | appelsiinimarmeladia |
| 2 rkl | soijaa |
- 1.
Sivele fileiden pintaan öljy. Kuumenna grilli. Pese appelsiinit hyvin ja raasta niiden kuoret leivinpaperilla suojatun leikkuulaudan päälle. Raasta päälle valkosipulinkynnet. Rouhi sinapin- ja fenkolinsiemenet. Sirottele leikkuulaudalle suolan kanssa.
Grillaa fileisiin kaunis väri pintaan. Pyörittele fileet laudalla mausteseoksessa. Nosta fileet takaisin grilliin ja vähennä lämpöä. Kypsennä noin 25 minuuttia tai kunnes sisälämpötila on noin 72 astetta.
Kuumenna pienessä kattilassa appelsiinimarmeladi ja soija. Levitä lopuksi fileisiin grillissä glaseerausseos. Nosta fileet uunivuokaan ja peitä foliolla. Anna vetäytyä 10 minuuttia ennen leikkaamista.
Appelsiinimaustettu porsaanfilee
Possunlihaan antaa makua aromikas mausteseos ja grillauksen lopuksi siveltävä glaseerauskastike.
Ainekset (8 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 kpl | (à n. 700 g) porsaan sisäfileetä |
| 1 1/2 rkl | rypsiöljyä |
| 2 kpl | appelsiinin kuori |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 tl | sinapinsiemeniä |
| 1 tl | fenkolinsiemeniä |
| 1 1/2 tl | hiutalesuolaa |
Glaseeraus | |
| 1 dl | appelsiinimarmeladia |
| 2 rkl | soijaa |
Valmistus
- 1
Sivele fileiden pintaan öljy. Kuumenna grilli. Pese appelsiinit hyvin ja raasta niiden kuoret leivinpaperilla suojatun leikkuulaudan päälle. Raasta päälle valkosipulinkynnet. Rouhi sinapin- ja fenkolinsiemenet. Sirottele leikkuulaudalle suolan kanssa.
Grillaa fileisiin kaunis väri pintaan. Pyörittele fileet laudalla mausteseoksessa. Nosta fileet takaisin grilliin ja vähennä lämpöä. Kypsennä noin 25 minuuttia tai kunnes sisälämpötila on noin 72 astetta.
Kuumenna pienessä kattilassa appelsiinimarmeladi ja soija. Levitä lopuksi fileisiin grillissä glaseerausseos. Nosta fileet uunivuokaan ja peitä foliolla. Anna vetäytyä 10 minuuttia ennen leikkaamista.
Ravintosisältö
241
Energiaa kcal
1007
Energiaa kj
9,3 g
Rasvaa
2,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
7,1 g
Hiilihydraatteja
6,9 g
Sokereita
0,1 g
Kuituja
31,9 g
Proteiinia
0,9 g
Suolaa
241
Energiaa kcal
1007
Energiaa kj
9,3 g
Rasvaa
2,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
7,1 g
Hiilihydraatteja
6,9 g
Sokereita
0,1 g
Kuituja
31,9 g
Proteiinia
0,9 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Appelsiinin kuori, Valkosipulinkynttä, 1 tl Sinapinsiemeniä, 1 tl Fenkolinsiemeniä, 1,5 tl Hiutalesuolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli
Katso myös nämä
- 1.Tätä kasvovettä suomalaiset rakastavat – Sokoksella kestohitti
- 2.Ethän tee kylässä kuten lähes kaikki suomalaiset? Se ei ole kiva tapa
- 3.Haaveiletko otsatukasta? Tällaisille ihmisille se sopii parhaiten
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Kokeile ammattisiivoojien taika-ainetta! Nyt lähtee lika uunista
- 6.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”












