Appelsiinimaustettu porsaanfilee

Possunlihaan antaa makua aromikas mausteseos ja grillauksen lopuksi siveltävä glaseerauskastike.

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa
2 kpl(à n. 700 g) porsaan sisäfileetä
1 1/2 rklrypsiöljyä
2 kplappelsiinin kuori
2 kplvalkosipulinkynttä
1 tlsinapinsiemeniä
1 tlfenkolinsiemeniä
1 1/2 tlhiutalesuolaa

Glaseeraus

1 dlappelsiinimarmeladia
2 rklsoijaa

Valmistus

  1. 1

    Sivele fileiden pintaan öljy. Kuumenna grilli. Pese appelsiinit hyvin ja raasta niiden kuoret leivinpaperilla suojatun leikkuulaudan päälle. Raasta päälle valkosipulinkynnet. Rouhi sinapin- ja fenkolinsiemenet. Sirottele leikkuulaudalle suolan kanssa.
    Grillaa fileisiin kaunis väri pintaan. Pyörittele fileet laudalla mausteseoksessa. Nosta fileet takaisin grilliin ja vähennä lämpöä. Kypsennä noin 25 minuuttia tai kunnes sisälämpötila on noin 72 astetta.
    Kuumenna pienessä kattilassa appelsiinimarmeladi ja soija. Levitä lopuksi fileisiin grillissä glaseerausseos. Nosta fileet uunivuokaan ja peitä foliolla. Anna vetäytyä 10 minuuttia ennen leikkaamista.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Appelsiinin kuori, Valkosipulinkynttä, 1 tl Sinapinsiemeniä, 1 tl Fenkolinsiemeniä, 1,5 tl Hiutalesuolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä