Appelsiinisilli - Yhteishyvä

Appelsiinisilli

???
Annokset
6
Jaa Somessa

Ainekset

4 kpl
Kevytsuolattua islanninsillifileetä
2 kpl
Appelsiinia
Pala purjon vihreää osaa

MARINADI:

2 dl
Vettä
1 dl
Sokeria
3 rkl
Valkoviinietikkaa
4 kpl
Neilikkaa
1 kpl
Kanelitanko
3 kpl
Maustepippuria
1 kpl
Laakerinlehti

Näin teet

1

Huuhdo sillifileet ja leikkaa ne annospaloiksi. Raasta yhden hyvin pestyn appelsiinin kuori ja purista hedelmästä mehu. Nosta ne kattilaan muiden marinadin ainesten kanssa. Keitä marinadia muutama minuutti. Siivilöi liemi ja anna marinadin jäähtyä. Leikkaa toinen appelsiini kalvottomiksi lohkoiksi ja leikkaa puhdistettu purjo ohuiksi renkaiksi. Lado sillipalat tölkkiin kerroksittain appelsiinilohkojen ja purjorenkaiden kanssa. Kaada päälle täysin jäähtynyt marinadi. Anna maustua kylmässä seuraavaan päivään.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 14.11.2005
Muokattu: 5.12.2018
Jaa Somessa