Helppo banaanikakku

arvosana4/5

(7)arviota
10 Palaa

60 min (josta 15 min aktiivista)

Helppo banaanikakku eli banana bread valmistuu nopeasti sekoittamalla. Tähän erittäin mehevään ja vegaaniseen kakkuun kannattaa hyödyntää tummuneet banaanit.

Ainekset

MääräAinesosa
3 kplbanaania
3/4 dlrypsiöljyä
1/2 dlkaurajuomaa
3 1/2 dlvehnäjauhoja
1 dlsokeria
1 dlkaurahiutaleita
2 tlleivinjauhetta
1/2 tlruokasoodaa
1 tlinkivääriä jauhettuna
1 tlkanelia

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Soseuta banaanit haarukalla kulhossa. Sekoita öljy ja kaurajuoma banaanisoseen joukkoon.

    MääräAinesosa
    3 kplbanaania
    3/4 dlrypsiöljyä
    1/2 dlkaurajuomaa
  2. 2

    Sekoita kuivat aineet toisessa kulhossa. Yhdistä banaaniseokseen ja sekoita nopeasti tasaiseksi.

    MääräAinesosa
    3 1/2 dlvehnäjauhoja
    1 dlsokeria
    1 dlkaurahiutaleita
    2 tlleivinjauhetta
    1/2 tlruokasoodaa
    1 tlinkivääriä jauhettuna
    1 tlkanelia
  3. 3

    Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun leipävuokaan (24 cm x 13 cm). Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 40 minuuttia.

  4. 4

    Nosta kakku hieman jäähtyneenä tarjolle ja koristele halutessasi tomusokerilla.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Reetta Pasanen
19.10.2018
|
Päivitetty: 10.11.2025

Samankaltaisia reseptejä