Aurinkoinen mansikkatorttu | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Aurinkoinen mansikkatorttu

Fork and knife
10 Palaa
Fork and knife
10 Palaa

Ainekset

pohja

4 kpl
Kananmunaa
1 1/2 dl
Sokeria
1 dl
Vehnäjauhoja
3 rkl
Perunajauhoja
1 tl
Leivinjauhetta
2 rkl
Kaakaojauhetta

kostutukseen

1 dl
Appelsiinimehua

päälle

1 kpl
Appelsiinin raastettu kuori
2 dl
Maitorahkaa
2 dl
Kuohukermaa
1 dl
Sokeria
1 - 1 1/2 l
Mansikoita

koristeluun

Mintun tai sitruunamelissan lehtiä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon yhdistetyt kuivat aineet. Kumoa taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan .Paista 200 asteessa noin ½ tuntia, kunnes taikina on kypsää. Kumoa pohja leivinpaperin päälle jäähtymään.Kostuta jäähtynyt pohja appelsiininmehulla. Vaahdota kerma ja yhdistä siihen rahka, appelsiininkuori ja sokeri. Kumoa täyte pohjan päälle.Huuhdo, perkaa ja puolita mansikat ja aseta ne kerma-rahkaseoksen päälle. Tarjoa välipalana tai kahvin kanssa.

Resepti:
Marja Samuli
Kuvat:
Timo viljakainen
Julkaistu: 27.12.2004
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.