Aurinkoinen mansikkatorttu

Ainekset

MääräAinesosa

Pohja

4 kplkananmunaa
1 1/2 dlsokeria
1 dlvehnäjauhoja
3 rklperunajauhoja
1 tlleivinjauhetta
2 rklkaakaojauhetta

Kostutukseen

1 dlappelsiinimehua

Päälle

1 kplappelsiinin raastettu kuori
2 dlmaitorahkaa
2 dlkuohukermaa
1 dlsokeria
1 - 1 1/2 lmansikoita

Koristeluun

mintun tai sitruunamelissan lehtiä

Valmistus

  1. 1

    Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon yhdistetyt kuivat aineet. Kumoa taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan .Paista 200 asteessa noin ½ tuntia, kunnes taikina on kypsää. Kumoa pohja leivinpaperin päälle jäähtymään.Kostuta jäähtynyt pohja appelsiininmehulla. Vaahdota kerma ja yhdistä siihen rahka, appelsiininkuori ja sokeri. Kumoa täyte pohjan päälle.Huuhdo, perkaa ja puolita mansikat ja aseta ne kerma-rahkaseoksen päälle. Tarjoa välipalana tai kahvin kanssa.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Marja Samuli
Kuvat:
Timo viljakainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä