Avokadokeitto | Keitot | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Avokadokeitto

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ruokavaliot

Ainekset

2 kpl
Kypsää avokadoa
1/2 kpl
Sitruunan mehu
1 tl
Hiutalesuolaa
2 dl
Maustamatonta jogurttia
2 dl
Kivennäisvettä
3 rkl
Silputtua ruohosipulia
Murskattuja roseepippureita

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Halkaise avokadot, poista kivet ja koverra sisus tehosekoittimeen. Lisää suola, sitruunamehu ja jogurtti. Jauha sileäksi. Anna viilentyä jääkaapissa. Sekoita keittoon tarjoiluvaiheessa kivennäisvettä. Ripottele pinnalle ruohosipulia ja murskattuja roseepippureita.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 18.6.2014
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

632

151

13,8 g

4,0 g

2,8 g

2,5 g

3,3 g

2,8 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Hiutalesuolaa,

2 dl Kivennäisvettä,

3 rkl Silputtua ruohosipulia,

Murskattuja roseepippureita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli