Avokadokeitto | Keitot | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Avokadokeitto

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ruokavaliot

Ainekset

2 kpl
Kypsää avokadoa
1/2 kpl
Sitruunan mehu
1 tl
Hiutalesuolaa
2 dl
Maustamatonta jogurttia
2 dl
Kivennäisvettä
3 rkl
Silputtua ruohosipulia
Murskattuja roseepippureita

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Halkaise avokadot, poista kivet ja koverra sisus tehosekoittimeen. Lisää suola, sitruunamehu ja jogurtti. Jauha sileäksi. Anna viilentyä jääkaapissa. Sekoita keittoon tarjoiluvaiheessa kivennäisvettä. Ripottele pinnalle ruohosipulia ja murskattuja roseepippureita.

Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 18.6.2014
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

632

151

13,8 g

4,0 g

2,8 g

2,5 g

3,3 g

2,8 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Hiutalesuolaa,

2 dl Kivennäisvettä,

3 rkl Silputtua ruohosipulia,

Murskattuja roseepippureita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli