Avokadokeitto

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
2 kplkypsää avokadoa
1/2 kplsitruunan mehu
1 tlhiutalesuolaa
2 dlmaustamatonta jogurttia
2 dlkivennäisvettä
3 rklsilputtua ruohosipulia
murskattuja roseepippureita

Valmistus

  1. 1

    Halkaise avokadot, poista kivet ja koverra sisus tehosekoittimeen. Lisää suola, sitruunamehu ja jogurtti. Jauha sileäksi. Anna viilentyä jääkaapissa. Sekoita keittoon tarjoiluvaiheessa kivennäisvettä. Ripottele pinnalle ruohosipulia ja murskattuja roseepippureita.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Hiutalesuolaa, 2 dl Kivennäisvettä, 3 rkl Silputtua ruohosipulia, Murskattuja roseepippureita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä