Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Äyriäisrisotto

Fork and knife
2 Annosta
Fork and knife
2 Annosta

Ainekset

2 dl
Risottoriisiä
1 kpl
Pieni (salotti)sipuli
1 kpl
Valkosipulin kynsi
1 rkl
Oliiviöljyä
1 rkl
Margariinia tai voita
5 dl
Kalalientä
2 dl
Kuivaa valkoviiniä
Suolaa
Mustapippuria
Nokare voita
200 g
Katkarapuja ja simpukoita (pakaste tai säilyke) tai pakasteäyriäissekoitusta
Parmesaanijuustoraastetta

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori ja hienonna sipuli ja murskaa valkosipuli. Kuumenna öljy ja voi kattilassa ja kuullota sipulit.

2

Lisää riisit ja kuumenna, kunnes muuttuvat lasimaisiksi.

3

Lisää lientä ja viiniä pienissä erissä ja anna nesteen lisäysten välillä imeytyä riisiin. Kypsennä hyvällä lämmöllä. Risottoriisi kypsyy noin 18 minuutissa ja se saa jäädä kiinteäksi.

4

Sekoita joukkoon sulaneet äyriäiset.

5

Lisää parmesaanijuustoraaste.

6

Tarkista maku ja kuumenna kiehuvaksi. Voit vielä lisätä risottoon nokareen voita ja nestettä, jos rakenne tuntuu liian kiinteältä.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Aila Pakarinen
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 20.1.2008
|
Muokattu: 5.2.2021

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.