Äyriäisrisotto

arvosana1/5

(1)arvio
2 Annosta

Ainekset (2 annosta)

MääräAinesosa
2 dlrisottoriisiä
1 kplpieni (salotti)sipuli
1 kplvalkosipulin kynsi
1 rkloliiviöljyä
1 rklmargariinia tai voita
5 dlkalalientä
2 dlkuivaa valkoviiniä
suolaa
mustapippuria
nokare voita
200 gkatkarapuja ja simpukoita (pakaste tai säilyke) tai pakasteäyriäissekoitusta
parmesaanijuustoraastetta

Valmistus

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja murskaa valkosipuli. Kuumenna öljy ja voi kattilassa ja kuullota sipulit.
    1

    Kuori ja hienonna sipuli ja murskaa valkosipuli. Kuumenna öljy ja voi kattilassa ja kuullota sipulit.

  2. Lisää riisit ja kuumenna, kunnes muuttuvat lasimaisiksi.
    2

    Lisää riisit ja kuumenna, kunnes muuttuvat lasimaisiksi.

  3. Lisää lientä ja viiniä pienissä erissä ja anna nesteen lisäysten välillä imeytyä riisiin. Kypsennä hyvällä lämmöllä. Risottoriisi kypsyy noin 18 minuutissa ja se saa jäädä kiinteäksi.
    3

    Lisää lientä ja viiniä pienissä erissä ja anna nesteen lisäysten välillä imeytyä riisiin. Kypsennä hyvällä lämmöllä. Risottoriisi kypsyy noin 18 minuutissa ja se saa jäädä kiinteäksi.

  4. Sekoita joukkoon sulaneet äyriäiset.
    4

    Sekoita joukkoon sulaneet äyriäiset.

  5. Lisää parmesaanijuustoraaste.
    5

    Lisää parmesaanijuustoraaste.

  6. Tarkista maku ja kuumenna kiehuvaksi. Voit vielä lisätä risottoon nokareen voita ja nestettä, jos rakenne tuntuu liian kiinteältä.
    6

    Tarkista maku ja kuumenna kiehuvaksi. Voit vielä lisätä risottoon nokareen voita ja nestettä, jos rakenne tuntuu liian kiinteältä.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Aila Pakarinen
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä