Äyriäisrisotto

Nappaa talteen!
| 2 dl | risottoriisiä |
| 1 kpl | pieni (salotti)sipuli |
| 1 kpl | valkosipulin kynsi |
| 1 rkl | oliiviöljyä |
| 1 rkl | margariinia tai voita |
| 5 dl | kalalientä |
| 2 dl | kuivaa valkoviiniä |
| suolaa | |
| mustapippuria | |
| nokare voita | |
| 200 g | katkarapuja ja simpukoita (pakaste tai säilyke) tai pakasteäyriäissekoitusta |
| parmesaanijuustoraastetta |
- 1.
Kuori ja hienonna sipuli ja murskaa valkosipuli. Kuumenna öljy ja voi kattilassa ja kuullota sipulit.
- 2.
Lisää riisit ja kuumenna, kunnes muuttuvat lasimaisiksi.
- 3.
Lisää lientä ja viiniä pienissä erissä ja anna nesteen lisäysten välillä imeytyä riisiin. Kypsennä hyvällä lämmöllä. Risottoriisi kypsyy noin 18 minuutissa ja se saa jäädä kiinteäksi.
- 4.
Sekoita joukkoon sulaneet äyriäiset.
- 5.
Lisää parmesaanijuustoraaste.
- 6.
Tarkista maku ja kuumenna kiehuvaksi. Voit vielä lisätä risottoon nokareen voita ja nestettä, jos rakenne tuntuu liian kiinteältä.
Ainekset (2 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 dl | risottoriisiä |
| 1 kpl | pieni (salotti)sipuli |
| 1 kpl | valkosipulin kynsi |
| 1 rkl | oliiviöljyä |
| 1 rkl | margariinia tai voita |
| 5 dl | kalalientä |
| 2 dl | kuivaa valkoviiniä |
| suolaa | |
| mustapippuria | |
| nokare voita | |
| 200 g | katkarapuja ja simpukoita (pakaste tai säilyke) tai pakasteäyriäissekoitusta |
| parmesaanijuustoraastetta |
Valmistus
1Kuori ja hienonna sipuli ja murskaa valkosipuli. Kuumenna öljy ja voi kattilassa ja kuullota sipulit.
2Lisää riisit ja kuumenna, kunnes muuttuvat lasimaisiksi.
3Lisää lientä ja viiniä pienissä erissä ja anna nesteen lisäysten välillä imeytyä riisiin. Kypsennä hyvällä lämmöllä. Risottoriisi kypsyy noin 18 minuutissa ja se saa jäädä kiinteäksi.
4Sekoita joukkoon sulaneet äyriäiset.
5Lisää parmesaanijuustoraaste.
6Tarkista maku ja kuumenna kiehuvaksi. Voit vielä lisätä risottoon nokareen voita ja nestettä, jos rakenne tuntuu liian kiinteältä.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.



































