Äyriäisrisotto - Yhteishyvä

Äyriäisrisotto

???
Annokset
2
Ruokavalio
Jaa Somessa

Ainekset

2 dl
Risottoriisiä
1 kpl
Pieni (salotti)sipuli
1 kpl
Valkosipulin kynsi
1 rkl
Oliiviöljyä
1 rkl
Margariinia tai voita
5 dl
Kalalientä
2 dl
Kuivaa valkoviiniä
Suolaa
Mustapippuria
Nokare voita
200 g
Katkarapuja ja simpukoita (pakaste tai säilyke) tai pakasteäyriäissekoitusta
Parmesaanijuustoraastetta

Näin teet

Kuori ja hienonna sipuli ja murskaa valkosipuli. Kuumenna öljy ja voi kattilassa ja kuullota sipulit.
1

Kuori ja hienonna sipuli ja murskaa valkosipuli. Kuumenna öljy ja voi kattilassa ja kuullota sipulit.

Lisää riisit ja kuumenna, kunnes muuttuvat lasimaisiksi.
2

Lisää riisit ja kuumenna, kunnes muuttuvat lasimaisiksi.

Lisää lientä ja viiniä pienissä erissä ja anna nesteen lisäysten välillä imeytyä riisiin. Kypsennä hyvällä lämmöllä. Risottoriisi kypsyy noin 18 minuutissa ja se saa jäädä kiinteäksi.
3

Lisää lientä ja viiniä pienissä erissä ja anna nesteen lisäysten välillä imeytyä riisiin. Kypsennä hyvällä lämmöllä. Risottoriisi kypsyy noin 18 minuutissa ja se saa jäädä kiinteäksi.

Sekoita joukkoon sulaneet äyriäiset.
4

Sekoita joukkoon sulaneet äyriäiset.

Lisää parmesaanijuustoraaste.
5

Lisää parmesaanijuustoraaste.

Tarkista maku ja kuumenna kiehuvaksi. Voit vielä lisätä risottoon nokareen voita ja nestettä, jos rakenne tuntuu liian kiinteältä.
6

Tarkista maku ja kuumenna kiehuvaksi. Voit vielä lisätä risottoon nokareen voita ja nestettä, jos rakenne tuntuu liian kiinteältä.

Resepti
Aila Pakarinen
Kuvat
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 20.1.2008
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa