Bagelit ja katkaraputäyte - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Bagelit ja katkaraputäyte

???
Annokset
8
Bageleiden eli vesirinkeleiden nimi viittaa niiden valmistustapaan. Rinkelit kiehautetaan nopeasti vedessä ennen paistamista. Täytteet tekevät rinkeleistä ruokaisia. Bageleita on helppo tehdä itsekin! Katso bageltaikinan ohje. Täytä jäähtyneet bagelit katkaraputäytteellä.
Jaa Somessa

Ainekset

TAIKINA

2 1/2 dl
Vettä
25 g
(0,5 pkt) hiivaa
1 rkl
Sokeria
1 tl
Suolaa
7 dl
Vehnäjauhoja
3 rkl
Rypsiöljyä

KEITTÄMISEEN

2 l
Vettä
1 rkl
Siirappia

PINNALLE

Seesamin- tai unikonsiemeniä

TÄYTE

180 g
Pakastekatkarapuja
1 rkl
Oliiviöljyä
Suolaa
Rouhittua mustapippuria
1 kpl
Avokado
2 rkl
Sitruunamehua
1 rkl
Hienonnettuja kapriksia
Pala kurkkua
Punasipuli

Näin teet

1

Leivo ensin bagelit. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää sokeri, suola ja hieman jauhoja. Vatkaa seosta hetki. Alusta taikinaan loput jauhot ja öljy. Kohota lämpimässä paikassa peitettynä noin 45 minuuttia.

Pyöritä taikinasta pötkö ja jaa se 8 palaan. Leivo paloista noin 20 cm:n pituiset tangot. Kiepauta tangot rinkeleiksi, yhdistä liitoskohdat tiukasti. Kohota peitettynä 15 minuuttia.

Kiehauta vesi isossa kattilassa ja mausta siirapilla. Keitä muutama rinkeli kerrallaan noin 10 sekuntia, jotta hiivan toiminta ei lakkaa. Nosta rinkelit reikäkauhalla pellille leivinpaperin päälle ja ripottele heti pinnalle siemeniä.

Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia kunnes rinkelit ovat kauniin ruskeita. Halkaise jäähtyneet bagelit ja täytä ne.

Sulata katkaravut pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta katkaravut ja mausta oliiviöljyllä, suolalla ja pippurilla. Halkaise avokado, poista kivi ja lusikoi hedelmäliha syvälle lautaselle. Lisää joukkoon sitruunamehu ja kaprikset. Survo ainekset haarukalla.

Viipaloi kurkku ja punasipuli ohuiksi renkaiksi. Nostele halkaistujen bageleiden sisään avokadoseosta, kurkkua ja punasipulia. Lisää päälle katkarapuja.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 17.5.2015
Muokattu: 15.5.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja46 g365 g
Proteiinia10 g82 g
Rasvaa10 g82 g
Kuituja3 g23 g
Energiaa kj1352 10817
Energiaa kcal323 2583

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2,5 dl Vettä

  • 25 g (0,5 pkt) hiivaa

  • 1 tl Suolaa

  • 2 l Vettä

  • Seesamin- tai unikonsiemeniä

  • Suolaa

  • Rouhittua mustapippuria

  • 1 rkl Hienonnettuja kapriksia

  • Pala kurkkua

  • Punasipuli

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja46 g365 g
Proteiinia10 g82 g
Rasvaa10 g82 g
Kuituja3 g23 g
Energiaa kj1352 10817
Energiaa kcal323 2583

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2,5 dl Vettä

  • 25 g (0,5 pkt) hiivaa

  • 1 tl Suolaa

  • 2 l Vettä

  • Seesamin- tai unikonsiemeniä

  • Suolaa

  • Rouhittua mustapippuria

  • 1 rkl Hienonnettuja kapriksia

  • Pala kurkkua

  • Punasipuli

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.