Bagelit ja munakastäyte | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Bagelit

Bagelit ja munakastäyte

Fork and knife
6 Kappaletta
Fork and knife
6 Kappaletta
Bageleiden eli vesirinkeleiden nimi viittaa niiden valmistustapaan. Rinkelit kiehautetaan nopeasti vedessä ennen paistamista. Täytteet tekevät rinkeleistä ruokaisia. Bageleita on helppo tehdä itsekin! Katso bageltaikinan ohje. Täytä jäähtyneet bagelit pekonilla ja cheddarjuustomunakkaalla.

Ainekset

taikina

2 1/2 dl
Vettä
25 g
(0,5 pkt) hiivaa
1 rkl
Sokeria
1 tl
Suolaa
7 dl
Vehnäjauhoja
3 rkl
Rypsiöljyä

keittämiseen

2 l
Vettä
1 rkl
Siirappia

pinnalle

Seesamin- tai unikonsiemeniä

täyte

6 kpl
Pekoniviipaletta

cheddarjuustomunakkaat

3 kpl
Kananmunaa
1 dl
Kermaa, maitoa tai vettä
Suolaa
1 rkl
Öljyä
6 kpl
Cheddarjuustoviipaletta

lisäksi

6 kpl
Bagelia
2 kpl
Tomaattia
Rucolaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Leivo ensin bagelit. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää sokeri, suola ja hieman jauhoja. Vatkaa seosta hetki. Alusta taikinaan loput jauhot ja öljy. Kohota lämpimässä paikassa peitettynä noin 45 minuuttia.

Pyöritä taikinasta pötkö ja jaa se 8 palaan. Leivo paloista noin 20 cm:n pituiset tangot. Kiepauta tangot rinkeleiksi, yhdistä liitoskohdat tiukasti. Kohota peitettynä 15 minuuttia.

Kiehauta vesi isossa kattilassa ja mausta siirapilla. Keitä muutama rinkeli kerrallaan noin 10 sekuntia, jotta hiivan toiminta ei lakkaa. Nosta rinkelit reikäkauhalla pellille leivinpaperin päälle ja ripottele heti pinnalle siemeniä.

Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia kunnes rinkelit ovat kauniin ruskeita. Halkaise jäähtyneet bagelit ja täytä ne.

Paahda pekonit pannulla rapeiksi. Valmista munakkaat. Sekoita munat, neste ja suola. Kuumenna loraus öljyä (ohukais)pannulla ja paista 6 pientä munakasta.

Ota pannu syrjään ja aseta kuumien munakkaiden päälle cheddarjuustoviipaleet. Viipaloi tomaatit. Nostele halkaistujen bageleiden sisään rucolaa ja tomaattiviipaleita. Nosta päälle lämpimät munakkaat ja pekoniviipaleet.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 17.5.2015
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

2088

499

19,8 g

4,2 g

62,3 g

7,0 g

3,0 g

15,8 g

0,6 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2,5 dl Vettä,

25 g (0,5 pkt) hiivaa,

1 tl Suolaa,

2 l Vettä,

Seesamin- tai unikonsiemeniä,

Suolaa,

Cheddarjuustoviipaletta,

Bagelia,

Rucolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli