Leivo ensin bagelit. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää sokeri, suola ja hieman jauhoja. Vatkaa seosta hetki. Alusta taikinaan loput jauhot ja öljy. Kohota lämpimässä paikassa peitettynä noin 45 minuuttia.
Pyöritä taikinasta pötkö ja jaa se 8 palaan. Leivo paloista noin 20 cm:n pituiset tangot. Kiepauta tangot rinkeleiksi, yhdistä liitoskohdat tiukasti. Kohota peitettynä 15 minuuttia.
Kiehauta vesi isossa kattilassa ja mausta siirapilla. Keitä muutama rinkeli kerrallaan noin 10 sekuntia, jotta hiivan toiminta ei lakkaa. Nosta rinkelit reikäkauhalla pellille leivinpaperin päälle ja ripottele heti pinnalle siemeniä.
Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia kunnes rinkelit ovat kauniin ruskeita. Halkaise jäähtyneet bagelit ja täytä ne.
Paahda pekonit pannulla rapeiksi. Valmista munakkaat. Sekoita munat, neste ja suola. Kuumenna loraus öljyä (ohukais)pannulla ja paista 6 pientä munakasta.
Ota pannu syrjään ja aseta kuumien munakkaiden päälle cheddarjuustoviipaleet. Viipaloi tomaatit. Nostele halkaistujen bageleiden sisään rucolaa ja tomaattiviipaleita. Nosta päälle lämpimät munakkaat ja pekoniviipaleet.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
499
2088
19,8 g
4,2 g
62,3 g
7,0 g
3,0 g
15,8 g
0,6 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2,5 dl Vettä,
25 g (0,5 pkt) hiivaa,
1 tl Suolaa,
2 l Vettä,
Seesamin- tai unikonsiemeniä,
Suolaa,
Cheddarjuustoviipaletta,
Bagelia,
Rucolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli