Banaanisuklaakakku - Yhteishyvä

Banaanisuklaakakku

???
Annokset
12
Jaa Somessa

Ainekset

KAKKUPOHJA:

200 g
Maidotonta margariinia
1 1/2 dl
Sokeria
1 dl
Omenasosetta
3 dl
Vehnäjauhoja
1 1/2 dl
Perunajauhoja
3 rkl
Kaakaojauhetta
2 tl
Leivinjauhetta
1 1/2 dl
Kiehuvaa vettä

LISÄKSI:

1 kpl
Sitruunan mehu
3 kpl
Banaania
1 kpl
(125 g) tummasuklaa-vanukasta
1 dl
Omenasosetta
2 dl
Omenamehua
1 dl
Hyytelösokeria

Näin teet

1

Voitele ja korppujauhota irtopohjainen kakkuvuoka. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää joukkoon sose. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen veden kanssa sekoittaen. Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa 45 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla. Anna pohjan jäähtyä ennen vuoasta irrottamista. Anna pohjan vetäytyä muutaman tunnin. Halkaise pohja kahteen osaan. Purista sitruunamehu kulhoon ja viipaloi joukkoon banaanit. Levitä kakkupohjien väliin puolet banaaniviipaleista. Valuta päälle suklaavanukas. Nosta toinen pohja päälle. Levitä kakun pinnalle omenasose. Levitä päälle loput banaaneista. Kuumenna kattilassa mehu ja sekoita joukkoon hyytelösokeri. Kiehauta seos. Anna jäähtyä. Lusikoi hyytelöliemi banaanien päälle kiilteeksi.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 19.1.2010
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa