Banaanisuklaakakku

Nappaa talteen!
| Kakkupohja: | |
|---|---|
| 200 g | maidotonta margariinia |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 1 dl | omenasosetta |
| 3 dl | vehnäjauhoja |
| 1 1/2 dl | perunajauhoja |
| 3 rkl | kaakaojauhetta |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| 1 1/2 dl | kiehuvaa vettä |
| Lisäksi: | |
| 1 kpl | sitruunan mehu |
| 3 kpl | banaania |
| 1 kpl | (125 g) tummasuklaa-vanukasta |
| 1 dl | omenasosetta |
| 2 dl | omenamehua |
| 1 dl | hyytelösokeria |
- 1.
Voitele ja korppujauhota irtopohjainen kakkuvuoka. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää joukkoon sose. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen veden kanssa sekoittaen. Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa 45 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla. Anna pohjan jäähtyä ennen vuoasta irrottamista. Anna pohjan vetäytyä muutaman tunnin. Halkaise pohja kahteen osaan. Purista sitruunamehu kulhoon ja viipaloi joukkoon banaanit. Levitä kakkupohjien väliin puolet banaaniviipaleista. Valuta päälle suklaavanukas. Nosta toinen pohja päälle. Levitä kakun pinnalle omenasose. Levitä päälle loput banaaneista. Kuumenna kattilassa mehu ja sekoita joukkoon hyytelösokeri. Kiehauta seos. Anna jäähtyä. Lusikoi hyytelöliemi banaanien päälle kiilteeksi.
Banaanisuklaakakku
Ainekset (12 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Kakkupohja: | |
| 200 g | maidotonta margariinia |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 1 dl | omenasosetta |
| 3 dl | vehnäjauhoja |
| 1 1/2 dl | perunajauhoja |
| 3 rkl | kaakaojauhetta |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| 1 1/2 dl | kiehuvaa vettä |
Lisäksi: | |
| 1 kpl | sitruunan mehu |
| 3 kpl | banaania |
| 1 kpl | (125 g) tummasuklaa-vanukasta |
| 1 dl | omenasosetta |
| 2 dl | omenamehua |
| 1 dl | hyytelösokeria |
Valmistus
- 1
Voitele ja korppujauhota irtopohjainen kakkuvuoka. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää joukkoon sose. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen veden kanssa sekoittaen. Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa 45 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla. Anna pohjan jäähtyä ennen vuoasta irrottamista. Anna pohjan vetäytyä muutaman tunnin. Halkaise pohja kahteen osaan. Purista sitruunamehu kulhoon ja viipaloi joukkoon banaanit. Levitä kakkupohjien väliin puolet banaaniviipaleista. Valuta päälle suklaavanukas. Nosta toinen pohja päälle. Levitä kakun pinnalle omenasose. Levitä päälle loput banaaneista. Kuumenna kattilassa mehu ja sekoita joukkoon hyytelösokeri. Kiehauta seos. Anna jäähtyä. Lusikoi hyytelöliemi banaanien päälle kiilteeksi.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Jäätkö kaipaamaan? Nämä kolme ruokaa ovat väistymässä joulupöydästä
- 2.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 3.Joulun upeimmat juustokakut – katso herkulliset ideat!
- 4.Arja Elina hankki airfryerin – Sen jälkeen mikään ei ollut kuin ennen
- 5.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”
- 6.Neulotut lapaset – kolme perusohjetta












