Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Banaanisuklaakakku

Fork and knife
12 Annosta
Fork and knife
12 Annosta

Ainekset

Kakkupohja:

200 g
Maidotonta margariinia
1 1/2 dl
Sokeria
1 dl
Omenasosetta
3 dl
Vehnäjauhoja
1 1/2 dl
Perunajauhoja
3 rkl
Kaakaojauhetta
2 tl
Leivinjauhetta
1 1/2 dl
Kiehuvaa vettä

Lisäksi:

1 kpl
Sitruunan mehu
3 kpl
Banaania
1 kpl
(125 g) tummasuklaa-vanukasta
1 dl
Omenasosetta
2 dl
Omenamehua
1 dl
Hyytelösokeria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Voitele ja korppujauhota irtopohjainen kakkuvuoka. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää joukkoon sose. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen veden kanssa sekoittaen. Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa 45 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla. Anna pohjan jäähtyä ennen vuoasta irrottamista. Anna pohjan vetäytyä muutaman tunnin. Halkaise pohja kahteen osaan. Purista sitruunamehu kulhoon ja viipaloi joukkoon banaanit. Levitä kakkupohjien väliin puolet banaaniviipaleista. Valuta päälle suklaavanukas. Nosta toinen pohja päälle. Levitä kakun pinnalle omenasose. Levitä päälle loput banaaneista. Kuumenna kattilassa mehu ja sekoita joukkoon hyytelösokeri. Kiehauta seos. Anna jäähtyä. Lusikoi hyytelöliemi banaanien päälle kiilteeksi.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 19.1.2010
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.